Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 13 април 2014 г.

Водолей (20.I-18.II) - ЗДРАВОСЛОВЕН ХОРОСКОП vodolei-horoskop



Водолей (20.I-18.II)
                       
Управляваща планета Уран. Противоположен знак Лъв. Елемент въздух. Качество постоянен.
Влияние върху областта между коляното и стъпалата на краката, дланите на ръцете, зрението. Болести - варикозно разширени вени на краката, нервни разстройства, недобра функция на прасците на краката. Потребност от натриев хлорид в храната. Трябва да включва в диетата си - мед, лимони, ябълки, твърдо сирене, ряпа. Трябва да развива интуиция, грижа за близките. Трябва да избягва прекалена умора, лоши навици и отлагане на работите си ден за ден.

Макар и това да е един от трите въздушни знаци, което предполага подвижност, той е много постоянен и съдържа в себе си инертност. Същността на характера на Водолея не е разбираема за близките и приятелите. Като цяло той е оптимист, но често променя настроенията си и от време на време се поддава на унилост и безразличие. Символичният смисъл на знака е - преносител на живата вода по целия свят.

При благоприятно разположение на планетите, Водолеите притежават физическа красота и голяма жизнеспособност. Въпреки това, тяхното здраве е крехко и те са подложени на нервни разстройства при продължителен стрес. Необходимо е постоянно да прочистват кръвта си със съответен режим на хранене в съчетание с витамини и минерали. Болестите обикновено идват внезапно и предизвикват резки обрати в живота им. 

Те са вследствие на напрежение, което са позволили да се натрупа, сподавени емоции или преоценка на физическите сили. Водолеят е чувствителен повече от другите знаци към промяната в разположението на планетите. Това води до психически разстройства. Много е важно е да се знае, че тези периоди са временни и да не се допуска задълбочаване на проблема. Чувството за униние и меланхолия подриват здравето на Водолея.
Водолеите са склонни към варикозно разширени вени и към спазми на мускулите на краката, затова трябва да избягват работа, свързана с дълго стоене прави на едно място.

В последните години от живота им са застрашени от прояви на атеросклероза и повишено кръвно налягане, ако не са правили нищо преди това, за да го предотвратят. Освен нискокалорична храна, едно от най-леките и изпитани средства за поддържане на здрава сърдечно- съдова система, е пребиваването всеки ден на чист въздух и движението. Водолеите се отнасят без особен ентусиазъм към съхраняването на своето здраве.

При неблагоприятно разположение на Слънцето в момента на раждане, Водолеите в критични периоди от живота си, могат да станат жертва на нещастни случаи при работа с електричество, взривове, неправилно предписани лекарства.

Водолеите понякога страдат от странни и необикновени болести с тайнствен произход. Те трудно се поддават на диагностика и лечение по обикновените начини. В такива случаи помощта на медицинския астролог е много важна. Той може да определи по рождената карта природата на необикновеното състояние.

Конвулсиите, спазмите в краката, това е типично Водолейско заболяване. Причина за това е лошото циркулиране на кръвта и недостатъчното движение. За да се облекча това състояние, освен лекарствата, трябва да се правят масажи на мускулите на краката от коляното до палците. Масажът трябва да се прекрати два-три дни след прекъсването на спазмите.

Най-развитите Водолеи дават на човечеството наука, прогрес, благородни мисли и поведение, мъдрост. Това е живата вода, която изливат върху света.
В момента на раждане на Водолеите им се дава кротък и предан характер. Дори и неразвитите представители на знака рядко могат да бъдат въвлечени в насилие, скандали и агресия.
Техният поглед върху света се характеризира с философска безпристрастност и слаба зависимост от условностите. Богатата им интуиция и човечност ги правят добри познавачи на човешката природа.

Кръгът от приятели на Водолея е широкоспектърен - от богати и известни, до бедни и неизвестни. Притежавайки вродено дружелюбие, те се отнасят към всички с еднаква вежливост и някаква безлична любезност.

Умът на Водолея е проницателен и любознателен. Склонен е напълно да игнорира преобладаващите морални и политически принципи и устои на обществото и да заеме революционна, радикална позиция.

Слабостите на знака могат да бъдат - неизпълнение на обещанията, необезателност, бягство от действителността, капризи и песимизъм. Водолеите често пъти имат нещастливи и неудовлетворяващи ги бракове. Те не умеят да проявяват своята привързаност към отделната личност. Домашните кризи и дисхармония се отразяват на психиката. От там идват заболявания с психоматичен характер - невралгии, нервни разстройства, нарушаване функциите на бъбреците и редки, трудни за диагностика болести.

ДИЕТА. Ако няма други показания, свързани с разположението на планетите, храната не заема много важно място в живота на Водолеите. Те могат да получат удовлетворение от прекрасно подредената маса, украсена от изискани блюда и не по-малко удоволствие от простата храна, приготвена непретенциозно.

Водолеите се управляват от Уран, много силна планета, макар и разположена далече от Земята. Физиологичното й влияние се свързва с тенденцията към спазми, слабо кръвообращение, особено в краката и бъбреците. Затова диетата на Водолея трябва да се допълва от витамин С и рутин, за да се укрепва венозната система. Ежедневното приемане на витамин Е помага да се предотвратят съдовите заболявания, особено след 35 годишна възраст.

В ежедневното меню трябва да бъдат включени - кайсии, лимони, ябълки, круши, грозде и ананаси. Неблагоприятното разположение на Уран в момента на раждане отслабва изработването на хормони, регулиращи калциево-натриевия баланс. В резултат се получава нервно напрежение, раздразнителност и умора. Недостигът на калций трябва да се попълва с мляко, твърдо сирене, зелена горчица, ряпа, соя и бадеми.

Клетъчната сол на Водолея е натриев хлорид, т.е. трапезна сол. При нейния дефицит водата в организма не може правилно да се разпределя. Може да се развие водянка, възпаление на слизестите тъкани, налудничави състояния. Този дефицит за съжаление не се попълва с добавянето на сол в храната. Излишеството на трапезна сол може само да нанесе вреда - главоболие и болести на бъбреците, високо кръвно налягане. Храните, които съдържат тази сол са - карфиол, зеле, спанак, моркови, репички, леща, житни култури, океанска риба и морски продукти, ябълки и смокини.
           

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved! бутон за споделяне