Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

четвъртък, 10 февруари 2011 г.

МАГИЧЕСКАТА СИЛА НА ЛЕЧЕБНИЯ КАМЪК


КЕХЛИБАР

ЛЕКУВА, ОБЛЕКЧАВА, ПРЕЧИСТВА, ЗАЩИТАВА, ХАРМОНИЗИРА

МАГИЧЕСКАТА СИЛА НА ЛЕЧЕБНИЯ КАМЪК

От къде произлиза кехлибара?

Преди 90 до 30 милиона години, при затопляне на климата в Северна Европа боровите гори започнали интензивно да отделят смола. Попаднала в почвата тя бива промивана и отнасяна от дъждовете и реките, които се вливали в Балтийско море. Кехлибарът е един от първите камъни използвани за амулети, украшения и лечение още от каменната ера. Днес 90% от кехлибара в света се добива от Балтийско море.

Хилядолетните традиции

Кехлибарът е бил високо ценена и търгувана стока в Египет, Древна Гърция и Рим, Персия и Китай. Бил е широко използван от тогавашната медицина предписвали лечение с кехлибар при заболявания на бъбреците, стомаха, гърлото,астма, треска, главоболие, ревматизъм, кожни проблеми, психични проблеми, както и при женски болести, за укрепване на зъбите, лечение на щитовидната жлеза и др. от него са приготвяли тинктури, мехлеми, балсами, за да лекуват различни болести, възпаления, отоци и спиране на кръвотечения. Наричан е „слънчевият камък”, вярвало се е че носи здраве, щастие, любов и пази от болести и нещастия. През Средновековието в Прибалтийските държави, тръгват традициите в обработка на кехлибара и изработката на различни накити. След края на II-та Световна Война започва разцвета на кехлибарената бижутерия.

В съвременната наука

Кехлибарът е признат за природен биостимулатор, който влияе благотворно върху целия организъм, подсилва имунитета, възстановява жизнения тонус и енергийния баланс. Това се дължи на кехлибарената киселина, която при температурата на тялото 36,6 С прониква през кожата и се включва в кръвния поток. Установено е, че:

ü възстановява състава на кръвта, облекчава работата на сърцето;

ü влияе благоприятно на очите, ставите, бъбреците, черния дроб, стомаха, щитовидната жлеза;

ü помага при хроническа отпадналост, безсъние, главоболие, простудни заболявания, астма, кашлица, болки и възпаления на гърлото;

ü успокоява нервите, стреса, подсилва паметта и изостря интелекта и интуицията;

Има противовъзпалителни, противостресови, детоксикиращи, болкоуспокояващи и антиоксидантни свойства:

ü Пречиства организма от токсините, бори се със свободните радикали, а положен на болното място премахва болката и отока.

ü Неутрализира негативната енергия и вредното електромагнитно излъчване на ел.уредите (компютри, телевизори, моб. телефони, микровълнови и др.)

ü Влияе благоприятно и укрепващо на всички възрасти, няма никакви странични ефекти - чист натурален продукт, особено подходящ за бебета, кърмачки и малки деца (при колики, болки при никнене на зъбки, нервност и възбудимост).

Съхранила частица от живата природата и енергията на земята и водата, тази древна смола пленява с красотата и ценните си свойства от хилядолетия до днес. Кехлибарът ще върне радостта в живота и бодростта на духа и тялото.

Носете продължително кехлибарени бижута, за да се чувствате жизнени, щастливи и в добра здравословна форма!

http://www.ezominerali.com/index.php