Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 1 февруари 2011 г.

НЕВЕРОЯТНИ РАЗКРИТИЯ В КНИГАТА НА КРАСИМИР КУРТЕВ „ ВЕЛИКАТА СИМБИОЗА”Господин Куртев във Вашата книга „Великата симбиоза” само описвате , че и апостолите са имали своите предопределени камъни, това като символика ли може да се приеме?

В книгата си описвам повелите на Бог за определени камъни в пояса на Аарон. Ако сте забелязали, аз давам ясна трактовка, кой от въпросните камъни за какво са били предназначени. Това са 12 камъка описани в старият завет, а на по късен етап се дават нови 12 в Откровението на Иоан. За символика едва ли би могло да се говори, това ми напомня за амулети, които предпазват. Абсолютно погрешно схващане е , че даден предмет ще те предпази. Амулети и талисмани са за хора фаталисти. Друг е въпроса за група от минерали, които подържат енергийното ниво в организма. Вместо да се обръщате към хора, които имат оскъдни познания за камъните и техните свойства потърсете консултация към професионалист в тази област. Такъв е Иван Митев, при това този човек дава безплатна консултация, но по важното е, че ще ви насочи перфектно. А за апостолите на Исус, ето предоставям ви на вашето внимание минералите на последователите:

Андрей се свързва със син сапфир

Toй бил ученик на св. Йоан Кръстител, който един ден му посочва минаващия наблизо Исус от Назарет и му разкрива, че Той е очакваният от юдеите месия. Андрей отива при Христа и става първият християнин. До края на жизнения си път aпостол Андрей проповядва Христовото учение сред балканските народи и yмирa разпънат на кръст с формата на буквата "Х" в гръцкия град Патра. Известен със своята мъдрост. Сапфирът е символ на искреността и мъдростта. Има силна целебна енергия. Използва се при : болки в гръбнака, невралгии, безсъние.

Вартоломей се символизира червен карнеол
Вартоломей е бил застъпник пна хора обвинени несправедливо от държавните съдници. Успокоявал ги чрез Божието слово и бършел сълзите на изпитващите болка и мъка.
Силата на Карнеола изразена да успокоява от страха от смъртта Освен това предпазва от гняв и утешава скръбта и мъката. Използва се при:стимулира разтежа на клетките и зарастването на рани, облекчава болките при ухапвания от насекоми,влечуги и изгаряния, при бременност, осигурява покой. Йоан се свързва с красотата на камъка Смарагд
Преданията гласят,че Йоан е изцерявал хроми и слепци също като Исус. Бил е ненадминат тълкувател на сънища / като Йосиф б.а. / и пророк.
Този камък е бил любимият на пророка Мохамед .
Смарагда или по известен като Изумруд е символ на здраве. Използва се при: възпаления на очите, вестибуларният апарат, склерози, епилепсии, възстановява нервната система.
Матей, автор на първото Свето евангелие от всички камъни му се приписва му се приписва Аметист.
Самото име Матей – божи дар / Левей от иврит – приближен / му отреждало място не само на Божий служител, но той бил и велик екстрасенс, лечител и биоенерготерапевт.
Аметиста един от редките камъни на мъдростта има свойството да трансформира телесната енергия духовния свят. Използва се при : мигрена, склероза и напрегнатост, пазител от кошмари.
Матий (Матия) на него се отрежда Хризолит.
Матий, /заема мястото на Июда/ е превеждал люде из тъмните гори,те му се доверявали, защото той им вдъхвал доверие и сила. Всеки изпаднал в беда се домогвал до помощта на Матиаст. Хризолита / оливин или перидот / имал свойствата да прогонва злите духове и страха от тъмнината. Използва се при: най вече при възстановяване на инфаркт на миокарда.
Петър – скала от гръцкото ретros (πέτρος) - скала). Pеtros e гръцкия превод на прякора на един от учениците на Христос, Симеон, използван, за да го различават от другия Симеон, известен oще като Фанатика. Апостол Петър е един от основателите на xристиянската религия. Според народните вярвания той държи ключовете за Райските порти и определя коя душа е праведна и коя - грешна. Тези му заслуги, заедно с думите на самия Исус: "Върху тази скала ще построя църквата си" и тази скала е Яспис .
Ясписът е символ на кръвта според някои предания. Като разновидност на Халцедона усилва способността за подхранване, осигурява заземяване и защита от негативността.
Симеон стоящият апостол до Пресветата майка Мария получава емблематичният Розов кварц.
Този великолепен по рода си кварц имащ свойството да благоденства над сърцето, любовта и красотата. Топлотата лекува емоционалният срив.Използва се при: проблеми със жлъчният мехур, чернодробни проблеми, страхови неврози.
Иаков Заведеев е бил благ по сърце, и се е изявявал със своята душевна уравновесеност поради тази причина му е дадено правото на драгоценния камък Хризопраз. Този минерал се слави с невероятното си свойство да контролира емоционалното равновесие въвеждайки душевен мир складирайки вътрешна сила. Използва се при: дисбаланс на сърдечната дейност, действа стимулиращо върху всички енергийни центрове.
Филип /който обича конете превод от гр./ тих и скромен Филип отговаря на даденият му камък Сардоникс. Този минерал, оpuh от латински – камък със жили. Използва се при: за проясняване на мозъчната дейност, парене на очите и дава ораторска сила за убеждаване.
Тома, името идва от близнак (oт ивритcкoтo te'oma). Тома Неверни е апостолът, който не повярвал във Възкресението на Христос и станал повод за думите: "Блажени са тези, които не са видели и са повярвали". Въпреки това Тома получава един много ценен камък Берил. Използва се при: лекува астралният знак Близнак и го вкарва във физическата аура, подпомага старите духове да приемат лесно земните промени, спомага при балансирането.
Иаков Алфеев приема слънчевата корона на Топаз. Стимулира обмяната на веществата, съсирването на кръвта, лечение на чернодробни проблеми, действа отпускащо.
Иуда Иаковов на този апостол се отрежда бял Халцедон. Този минерал според преданията е бил камъкът на метеорологичното време и се използвал при заболявания, предизвикани от промяната на времето.
Въпреки лошата си слава Иуда Искариодски няма как да бъде пропуснат от мен. Ковчежника на Исус също има отреден камък, Жадеит. Макар и парадоксално този камък се среща като „камъка на вярността”.
Ако внимателно се прочели деянията на всеки от дванайсетте апостоли вече сте се убедили, каква прилика имат с отредените им камъни. Ще попитате, кой е камъка на Учителя,на самият Исус ?
Естествено, че има това са онези два камъка, за които ви описах вече, които са били вградени в робата му, със сребърни ивици. Тези два камъка са Урим и Тумим.
Правите невероятни разкрития и с тримата царе / влъхви / поставили своите дарове пред младенеца Исус, това легенда ли е или?
Попадайки на по долните стихове от Матей, реших да потърся повече информация за тримата влъхви и техните дарове за младенеца Исус родил се във Витлеем. Какви всъщност са били влъхвите? Според Писанието са били мъдреци пристигащи от изток. Влъхва (мн.ч. влъхви, старобългарски. влъхвъ) в славянското езичество означава жрец, добър магьосник, гадател, лечител. Влъхви са наричали древно славянските жреци, които освен, че служели на боговете, извършвали и различни магиически обряди със силно изразени шамански функции. В Началото съществувал за тях само бог Род, създал Вселената, Световното дърво и трите свята./ гигантско дъбово дърво, според преданията в короната Жар птица е била свила гнездо.му гнездо. В корените живеела огромна митична змия, която свързвала света на живите и света на мъртвите./ По вертикалата на Световното дърво са разположени трите вселенски свята-Прав, Нав и Яв. Според някои изследователи тримата са били източни царе.
„А когато се роди Иисус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирод, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим. И като влязоха в къщата, видяха детето с майка му Мария, паднаха и му се поклониха; отваряйки съкровищата си, принесоха му дарове - злато, ливан и смирна. Матея 2:1- 11. Предоставям ви една невероятна приказка съдържаща много ценна информация за „През една зимна нощ, преди N хиляди години, в покрайнините на Витлеем, в полутъмния обор се родил Младенец. Мучали крави, конете трепкали насън, магарета неспокойно се въртели върху сламените си постилки. Майката повила Младенеца, нежно го поставила в яслите и с любов се надвесила над новороденото.Неочаквано вратата на обора се отворила и в прашни, скъпи дрехи влезли трима източни царе (наричаме ги влъхви) с богати дарове в ръце. Влъхвите били не само владетели, но и учени: те наблюдавали небесните светила и когато забелязали на изток изгрева на чудна звезда, тръгнали след нея, за да се поклонят на Богомладенеца. Преданието е съхранило техните имена: Валтасар, Каспар и Мелхиор. За новородения Христос те донесли злато, ладан и смирна. Ладан е скъпа ароматична смола от едно особено дърво, която в древността поднасяли в знак на особено благоволение. Със смирна, това скъпо благовонно масло помазвали умрелите. И така, злато - за Царя, ладан - за Бога, смирна - за Човека.

Тези дарове на влъхвите се пазят и до днес.
Златото - това са 28 златни пластини с размери 5 и 7 см, с различна форма - трапец, четириъгълник, многоъгълник... Върху всяка има орнамент - най-тънък филигран, който не се повтаря нито веднъж.
Ладан и смирна - малки, големи колкото маслина топчета - те са около 70. Тези съкровища се пазят с голямо уважение в манастира "Свети Павел" в Света гора, на Атон. Тяхната ценност не е само духовна, но и историческа, археологическа; тя няма цена, затова те са поставени в малки сандъчета, в каквито пазят мощите на светците.Честните дарове на влъхвите Божията Майка грижливо е пазела през целия си живот. И когато вече знаела, че й предстои да се раздели със земния си живот, тя предала даровете, заедно с ризата и пояса си в Йерусалимската църква, където те се пазели до 400 г. Византийският император Аркадий ги пренесъл в Константинопол при освещаването на новата столица на империята. След това те попадат в град Никея и остават там около 60 години. Когато римляните били изгонени от Константинопол, даровете се върнали в столицата. След падането на Византия през 1453 г. даровете на влъхвите заминават за Атон - в манастира "Св. Павел". Отнесла ги сръбската княгиня Мария. Там, където коленичала Мария, сега има издигнат кръст, който се нарича "Царицин". По-късно, наблизо бил изграден параклис, вътре в който е изобразено посрещането на великата светиня от монасите.
И днес от даровете на влъхвите се носи удивително благоухание. Понякога изнасят даровете от манастирската ризница за поклонение от поклонниците и тяхното благоухание изпълва църквата. Монасите на Света гора забелязали, че даровете изцеляват онези, които са обсебени от нечисти демони. От 80-те години на ХХ век 2-3 предмета от даровете всяка година се изнасят от манастира за поклонение. Даровете на влъхвите, като една необикновена светиня, притежават Велика благодат. Те служат за източник на изцеление за много хора и са свидетелство за Господното пришествие в света.
Каква била символиката на тези скъпоценни дарове към Исус? Златото – за него Демокрит казва,че златото е владетеля на всички владетели. Има силно въздействие на гърления и сърдечен центрове. Влъхвите даряват златни плочки – „ Благост и вярност нека не те оставят; Вържи ги около шията си, Начертай ги на плоча на сърцето си. Така ще намериш благоволение и добро име Пред Бога и човеците .” - Притчи соломонови 3 : 3 - 4.
Изчислих чрез библейският код, каква е вложената символика : 28 пластини / плочки / на брой, толкова трае един Лунен месец. 28 е тайната стойност на свещеното числото 7. Те са били многоъгълни / многоъгълника е символ на посоките на света общо 8 / с размер 7 на 5 всяка една, умножено това прави 35 след редуциране по кабалата 3+5=8. Числото 8 обърнато хоризонтално в математиката е символ на Безкрайността. Били са златни, а златото увеличава лечебните свойства на минералите.
Ладан и смирна – общо 70 топчета. По кабалата това прави СЕДЕМ. 7 основни енергийни центрове, 7 тона в музикалната гама, 7 са цветовете на дъгата, 7 метала при алхимиците, 7 форми на кристализация. Ако съберем 28 златни пластини със седемдесетте топчета получаваме цифрата 98 – 9 + 8 = 17 след редуциране се получава числото Осем – Безкрайността.
Ладан / Ливан / - Кедрово дърво
Сред многото различни видове дървета-целители е и кедърът. За тези свойства на кедъра Господ обръща внимание на хората в Библията. Така в третата книга на Мойсей, Левит / в глави 13 и 14 б.а./, Бог учи посветените как да лекуват хората. От всички растения няколко пъти споменава само кедровото дърво, как изцелява и пречиства (в това число и от проказа - лепра). Известният лекар професор Л. Л Щеников в стремежа си към разкриване тайната на дълголетието и изцелението на човека от болести се обръща към Библията. От Новия Завет той почерпва истината, че дори малкото парченце кедър носи "много повече енергия отколкото всички енергийни апарати на Земята, създадени от човешката ръка." От къде е тази енергия в кедъра? За какво и за кого е предназначена?
Сибирският кедър е дълголетник, живее над 550 години, а в литературата има сведения и за 800-годишни дървета. През това време неговите милиони иглички улавят излъчванията от Космоса, които се предават от човека. Човекът в състояние на любов излъчва светла енергия и тя отива в Космоса. Така създадената енергия е способна да сътвори мир, нито един прибор на света не може да измери скоростта на тази енергия. Слънцето изпраща своята енергия така, че да отрази светлото излъчване на човека, дори да не е в неговия спектър, отразява се и се връща преобразувана в благодатно излъчване. Денем и нощем кедрите със своите иглички приемат това излъчване и наливат в себе си целия спектър на светли енергии, излъчвани от хората. Когато тя се оказва недостатъчно в Космоса или в целия живот на Земята, кедърът отдава тази светла енергия.
Смирна - Помага за предпазването на кожата от вредното действие на външните фактори, които водят до преждевременно стареене. Легендата гласи, че отначало само в Рая виреели удивително красиви дървета - Кедри. Когато Господ изгонил първите хора за техните прегрешения, Адам скрил в дланта си три семенца - от кедър, кипарис и бор. От тези семенца израснали всичките гори на Земята. Пазителите на Пьрвоизточните Знания утвърждават, че Кедърът е бил създаден от Господ като съхранител на енергията на Космоса, Божествената Му ръка го е направила Цар на горите. Това царствено дърво е станало символ на предаността към Християнската вяра. Легендарният цар Соломон е построил своя флот и Храм Господен в Йерусалим от Кедър Лот е засадил в пустинята три дървета (кедър, кипарис и бор), които се сраснали помежду си и именно от ствола на това дърво e бил направен Кръста на който е бил разпънат Христос. Древните лечители ползвали скъпоценни минерали заедно с дървесина и смоли от целебно енергийни дървета. Тамянът се свързвал със Слънцето, а смирната посвещавали на Луната. Тамянът бил важна съставка в като лечително масло и прочистващ дим, смирната - средство за балсамиране.Като обобщим написаното до тук се убеждаваме, влъхвите са принесли безспорно скъпоценни дарове на бъдещият лечител феномен Исус, който ще покаже на света чрез Божиите повели целебни чудеса.
Извадка от книгата “Великата симбиоза” от Красимир Куртев.