Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 2 юни 2014 г.

ПРЕЧИСТВАНЕ НА КРИСТАЛИТЕ – prechistvane-na-kristalite



Кристалите и минералите се формират дълбоко в недрата на Земята. Но за да стигне определен кристал до вас, той е минал по пътя си през много ръце и затова е абсолютно наложително да бъде основно пречистен. Това, което се изисква от вашия кристал, за да ви бъде полезен, е да излъчва святата, истинска и незаразена вибрация на безусловната любов, което кристалите правят по един много естествен начин.

Преди да започнете работа с нов кристал, го предложете обратно на Майката Земя. Тя ще поеме и ще изхвърли цялото замърсяване, което той може да носи. След това го измийте старателно със студена вода. Ако имате такава възможност - измийте го на течаща изворна вода или на брега на морето, в могъщата енергия на вълните.

Внимавайте, при меките кристални структури солената вода може да подейства абразивно, а това може да измени повърхността им. Свойствата на повечето кристали остават неизменни. Разбира се, някои минерали, като гипса например, не са подходящи за миене. Не бих препоръчал да миете също и селенита, малахита, типса, целестина, лапис лазурита и тюркоаза.

Има два основни варианта за пречистването на кристалите за лична употреба:

Първият начин е да сложите кристала в градината или в гората. Ако това е невъзможно, саксията с пръст ще свърши същата работа. Внимателно издълбайте една дупка с ръце (никога не използвайте остър предмет) и поставете там кристала. Засипете го с малко пръст и запомнете мястото. Оставете го да престои поне три нощи преди да го изровите и да го изплакнете от пръстта.

Ако интуитивно чувствате, че кристалът е претърпял травма и може би е използван при негативни обстоятелства, оставете го в земята един пълен лунен цикъл. Сега кристалът ви е готов за работа.

Вторият вариант е напълно противоположен, но е също толкова сигурен. Заредете вашите кристали с енергията на Слънцето, като ги оставите под директните силни лъчи на Слънцето - в градината или на прозореца. Смята се, че това загрява кристала и събужда скритите му свойства.

Слънцето всъщност е катализатор, който пречиства и разтваря всички отрицателни енергии, събрани върху матрицата на кристала от човешките ръце. Когато слънчевите енергии са си свършили работата, измийте кристала под течаща вода. Изключение правят аметистът и розовият кварц - цветовете им сериозно ще избледнеят.

Според мен и двете представени възможности за пречистване на кристалите са добри. Ако сме приели, че Космосът е "течаща река от енергия", това означава, че кристалът ще бъде пречистен и зареден от всяко излагане на това космично течение. Вярвам, че Слънцето и Земята са непрестанно обливани от енергийния поток, следователно и двата способа са добър източник на тези пречистващи сили.

Автор : Борислав  Димов

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне