Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

сряда, 28 май 2014 г.

Минерали и кристали – Фън Шуй – minerali-kristali-feng-shui



Фън шуй е древен китайски метод за балансиране на постоянно променящите се сили в света на природата и за създаване на мир, хармония и просперитет във вашия дом и семейство. Древните китайци разделяли вселената на пет елемента: вода, огън, дърво, метал и земя. Всеки елемент символизира една от основните енергии, които формират всички събития и процеси. Ако енергиите в света протичат добре във вашия дом, това ще създаде отпускащо, но енергизиращо пространство, което е едновременно приятно и успокояващо. Скъпоценните камъни могат да бъдат използвани като част от този метод, за да помогнат за балансирането на енергията във вашия дом.

За да използвате Магическия квадрат, трябва да направите скица на плана на етажа във вашия дом или на стаята, в която искате да приложите фън шуй. Уверете се, че знаете накъде е север, а след това ориентирайте плана на етажа в правилната посока. След това начертайте Магически квадрат над вашия план, като средният ред квадрати сочи север-юг, а централният квадрат се намира в центъра на вашия план на етажа.

Скъпоценните камъни са идеални за работа с фън шуй, защото са образувани чрез мощните и динамични процеси в природата. В резултат на това скъпоценните камъни символизират енергията на централните елементи във фън шуй. В зависимост от начина, по който са създадени съответните скъпоценни камъни, те съдържат специфични природни енергии. Например перидотът или обсидианът могат да възпламеняват, защото са образувани като вторичен продукт от вулканичната дейност, а в случая на перидота дори от огнен метеорит.

В традиционния фън шуй тези пет елемента или предметите, които ги символизират, се поставят на определено място, за да балансират природните енергии. Във фън шуй със скъпоценни камъни, скъпоценните камъни и кристалите се използват вместо други предмети.



За да приложите енергията на скъпоценните камъни във вашето обкръжение, можете да използвате едно средство от фън шуй, познато като квадрат Ло Шу или Магически квадрат, който разделя пространството на девет части или посоки.
 Можете да определите в коя част на дадена стая или във вашия дом трябва да извикате определена природна енергия. За тази цел просто поставете един от вашите скъпоценни камъни в съответния сектор.

Например, за да подобрите кариерата си, поставете един опал или перла в квадратчето „Север” на таблицата. Можете да поставите камъните на видно място или да ги скриете; те могат да бъдат поставени в ъгли, залепени върху первази, провесени от тавана или сложени върху маси или полици. Където и да ги поставите, може би ще бъдете приятно изненадани от способността на тези природни скъпоценни камъни да подобрят атмосферата във вашия дом, както и от прогреса в живота ви. 

Из мрежата                

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне