Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 12 юли 2014 г.

СРЕБРОТО-СПАСИТЕЛ НА МИЛИОНИ ХОРА-srebroto-spasitel-na-milioni-hora



Среброто е елемент, астрологично свързан с Луната, «светилото за нощта», планетата на женското начало. Връзката между среброто и Луната косвено се проследява и в езика. На латински сребро е Argentum, което означава «светъл, бял», а думата «Луна» в руския език (както и в българския – бел. прев.) води началото си от лат. lux («светлина») и буквално означава «бяла, блестяща» .

«От самата дума «сребро» вее диханието на хилядолетията. Сърпът  (на ассирийски «сарпу») е знак на Луната (и знак на среброто, достигнал до алхимиците) и символ на «пищнодаряващата богиня Ищар» (Астарта) – повелителка на плодородната природа, покровителка на любовта. Както Слънцето в Египет било обобществявано в златото, така в Асирия и Вавилон Луната и богинята Ищар били символизирани от среброто» .

Луната е тясно свързана с астралния план от нисш порядък  и е покровителка на вещиците и магьосниците (черната магия), а също така е способна силно да влияе на съня на човека [10]. В известна степен с астралния план от нисш порядък е свързано и огледалото. В много практики на черната магия и при гадаене се използват едно или няколко огледала, които позволяват на  «контактьора» да общува с едно от демоничните измерения на «Огледалния свят».

Съществуват методи, позволяващи дори самият «контактьор» да излиза в отвъдния свят. При това огледалото служи като своеобразна врата към този свят. Неслучайно не се препоръчва продължителното гледане в огледалото, а когато е починал човек, задължително трябва да се покрият всички огледала в къщата: в противен случай душата ще попадне в «лабиринта на Минотавър», във властта на  обитателите на нисшия астрал и ще може да се освободи отново чак когато огледалото-капан бъде счупено. Закриват се в днешно време и огледалата на автомобила-катафалка.

Трябва да кажем, че целият демоничен свят представлява обърнато отражение на Духовния – същото, каквото дава огледалото във физическия свят. А между Луната, огледалото и среброто се образува своеобразен триъгълник . Та нали среброто е свързано не само астрологично с Луната, но и физически – с огледалото. «Ние се срещаме със среброто всеки ден, когато се оглеждаме в огледалото… Върху нашите огледала е нанесен много тънък слой сребро. Това се прави по следния начин.

Стъклените пластини с необходимия формат, движейки се по лентите на конвейера, преминават през два пулверизатора: от единия се подава смес от азот кислородно сребро (сребърен нитрат), натриева основа и амонячен разтвор; от втория – възстановител – глюкоза или захар. И директно върху гладката повърхност на стъклото се осъществява известната на всеки ученик реакция на «сребърното огледало» – тънкият метален слой превръща стъклото в огледало».

Среброто е метал, който по-активно от останалите взаимодейства със светлината. Последното свойство широко се използва в киното и фотографията. Среброто намира приложение като бактерициден елемент, а също при освещаването на водата: то, както и Луната, «всмуква» в себе си живота. «Все по-голямо количество от благородния метал изисква техниката. Високата топло- и електропроводност (най-добрата измежду всички метали при стайна температура) позволява използването му за проводници в точни уреди и за най-важни електрически контакти» .

«Среброто притежава напълно специално, уникално свойство - звънливостта. «Сребърното звънче» е символ на чистия мелодичен звън. «Малиновият звън» на църковните камбани се е достигал чрез добавяне на сребро в камбанната мед. Струните на някои инструменти съдържат 80% сребро» .

Забележително е, че по-голямата част от златото и среброто, намиращи се в човешкия организъм, е разположена в главния мозък. Очевидно те взимат активно участие в процесите на мислене и по някакъв начин са свързани с работата на съзнанието. Възможно е да има някаква връзка между тях и логичното и абстрактното мислене.

Окултната традиция разглежда главния мозък като андрогинно образование. При това лявото полукълбо, което отговаря за логиката, логическите конструкции, съответства на мъжкото начало, а дясното полукълбо, отговарящо за образното възприятие, абстрактното мислене, съответства на женското начало. Двете начала в процеса на мислене не трябва да се изключват едно друго, а да се допълват взаимно, като периодично се предават водещата роля в изучаването и изграждането на нови мисъл-форми]. И е напълно възможно златото и среброто (съответстващи на мъжкото и женското начало) да представляват в някаква степен основа на материално ниво за тези два типа мислене.

Отделно трябва да споменем за среброто като антисептик. Ефективността на среброто при унищожаване на бактерии във водата е 1750 пъти по-голяма, отколкото на карболовата киселина, присъстваща в блатната вода, която са взимали със себе си в своите многомесечни плавания мореплавателите: благодарение на фенолите, играещи стерилизираща роля, тази лошо миришеща вода продължително време запазвала питейните си качества, за разлика от прозрачната изворна.

«Сребърната» вода също запазва своите бактерицидни свойства в продължение на много месеци. За това са знаели древните индийци, които дезинфекцирали водата, като потапяли в нея сребърни пластинки. А водата в свещената река Ганг притежава антисептични свойства поради естественото си съдържание на сребро. При това тези свойства са толкова силни, че, както казват очевидците, индийците могат спокойно да пият вода от Ганг, дори ако до мястото, от което се взима водата, плува разлагащ се труп на животно или човек. Известен факт е, че в православната църква светената вода за енориашите е била съхранявана в сребърни съдове.

Както отбелязва научният журналист Роман Григориев, учените са изяснили, че активно начало в сребърната вода не са самите сребърни атоми, а сребърните йони Ag+. Само те са способни да проникват в клетките на бактериите и да ги унищожават отвътре. Уникалното свойство било забелязано от медиците и взето на въоръжение. Коларголът – разтворът на колоидно сребро – станал незаменим при промиването на тежки рани, трофични язви, пикочния мехур, поразен от цистити.

Той се използва и във вид на капки при конюнктивит, премахва куп проблеми, когато се налага да бъдат лекувани изгаряния и ожулвания. Но истинската революция среброто осъществява в гнойната хирургия, защото там интензивността на изтребването на бактериите решава всичко. Благодарение на среброто са били спасени милиони хора и в мирно, и във военно време.

В нашия бързо променящ се свят водата, наситена със сребърни йони,  може да стане универсално средство за лечение, което, впрочем, не е учудващо. Известно е, че в такива отговорни органи у човека, като мозъка, жлезите с вътрешна секреция, черния дроб, бъбреците, костите се съдържа много повече сребро, отколкото в организма като цяло. И за да бъде всекидневно поддържано това ниво, нашият дневен рацион трябва да съдържа не по-малко от 90 микрограма от този благороден метал.

«Сребърната» вода създава в човешкия организъм уникален биологичен щит, пред който отстъпват простудите, грипът, инфекциозните стомашно-чревни заболявания. Но при това следва да се отбележи, че за да се постигне добър профилактичен и лечебен ефект, концентрацията на сребърни йони трябва да е стотици пъти по-голяма, отколкото може да се получи от държане на водата в сребърна чаша. А за получаването на такава вода може да се използва генератор на йони колоидно сребро.

А на въпроса защо във века на вездесъщите антибиотици лекарите изведнъж са започнали да си спомнят за бактерицидното сребро, можем да отговорим, че на антибиотиците стана доста трудно да се разчита: твърде бързо невидимите причинители на болестите започнаха да се приспособяват към тях, обезсмисляйки дългогодишната работа на големи научни колективи.

Докато към среброто не могат да се приспособят никакви болестотворни микроби, а клетките на полезните бактерии напротив, биват щадени от среброто. Поради това при използване на сребро хората не страдат от дисбактериоза. Не се случват и други типични за антибиотиците последствия: потиснат имунитет, алергични усложнения, токсикози, излишно натоварване на черния дроб и бъбреците.

В заключение ни се иска да предположим, че може би именно благодарение на силните антисептични свойства на среброто прословутите вампири и върколаци е можело да бъдат убити единствено със сребърен куршум.

Източник: ПАЛИТРА


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи