Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 13 юли 2014 г.

ЗЛАТОТО - МАЙСТОР ЛЕЧИТЕЛ-zlatoto-maistor-lechitel



Маска от самородно злато от 24 карата


„Златото е най-добрият проводник на живота,
на праната, на жизнената енергия.
Който има повече злато в кръвта си,
той се радва на повече живот.
Ако златото в човек е малко, той често боледува.
Духовната наука разполага с формули,
чрез които се привлича златото.
Като добри проводници на топлината
и електричеството,
златото и среброто могат да се използуват
като лечебни средства. 
Дайте един грам чисто злато на
един неразположен човек
и ще видите как
неразположението му ще мине;“ - Петър Дънов




Златото усилва лечебната сила и терапевтичните свойства на всички минерали и кристали обковани с него.Малцина може би знаят, че златото произхожда от минерали и кристали. Златото помага на всички чакри, затова е наречено „майстор лечител”. Златото притежава позитивната енергия на Слънцето и често се използва, като предавател на енергия. Използва се за балансиране на сърдечната чакра и за отваряне на третото око. А чрез теменната – 7-ма чакра, то ни пре-настройва към вселенската енергия.

В древността са смятали, че приемайки злато, човек започва да прилича на него – той става благороден, красив и устойчив към външни влияния. Начините за употреба били основно два: във вид на прах вътрешно, или във вид на пластини върху болното или поразено място. Златото удължава живота, лекува отравяния, усилва енергетиката (затова е противопоказано за хипертоници), подобрява паметта, повишава работоспособността и издръжливостта, укрепва сърдечният мускул.

«Геохимията обяснява удивителната неизменност и вечност на златото с неговата химична инертност. Над 99% от златото, съдържащо се в земната кора, присъства в самороден вид»

Не случайно съществува и се прилага една рецепта със самородно злато от 22 карата. За нормализиране на сърдечно-съдовата система и работата на главния мозък се пие „златна вода“. За тази цел се взима чисто злато и се слага в емайлиран съд. Добавят се две чаши вода. 

Водата трябва да заври и кипи, докато се изпари наполовина. След като изстине, се приема по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден.
Носенето на златно колие, добре повлиява и аритмията.
Обърнете внимание, че злато и Рубин повишават артериалното налагане.
Може да се окаже, че златото не е вашият минерал. Познава се по това, че при носенето на златни украшения, по кожата се получава обрив. В такъв случай златото не се употребява под никаква форма, дори и за лечение.

Заради невероятните си свойства, златото в наши дни се използва и в козметиката. То помага за пълната регенерация на тялото. Влияе върху енергийната обмяна на клетките и предотвратява дехидратацията. Има уникално подмладяващо действие и придава на кожата блясък, който я прави сияйна и невероятно гладка.


Златото било използвано като тест при получаването на философския камък в алхимията. Използвали са го и в източната медицина – Аюрведа. Магичните свойства на метала дават възможност по-добре да бъде управлявана ситуацията. Вероятно именно поради това тъмните сили подтикват властолюбивите хора да направят подконтролно на тяхното влияние всичкото злато на планетата (заедно със скъпоценните камъни – концентраторите на психическата и други енергии), а чрез него – да вземат в свои ръце властта върху цялата планета.


На латински злато е aurum, а лат. aurora – «утринна зора; източна страна, изток». Изтокът винаги е бил свързван със Слънцето (изгрев = изход) – планетата, с която астрологично е свързано златото. Лат. aura – «полъх; висина, небеса; светлина, дневна светлина; блясък...». В основата на лат. aurora, aura, aurum лежи способността да се излъчва светлина – духовна сила и знания. В руския език «свет», «рассвет», «совет», «привет», «ответ», «навет» и други думи имат основата «-вет-», свързана с «ведать» – «зная» и «святой» (свят), «посвящать» – «посвещавам» (в нещо; съобщавам).

Аврора е богинята на разсъмването, на утринната зора. Аурата е светещата обвивка около физическото тяло, сякаш светлина-вятър на финия план. «Вятърът» (рус «ветер») изпълнява някои функции на «светлината», само че на по-плътно ниво. «Свет» – «ветер»: външното подобие на тези думи по всяка видимост не е случайно, а в известна степен закономерно. Аналогична връзка има и в латинския език, където aura притежава едновременно значенията и «полъх», и «светлина» «Светлината-вятър» дава началото на нов живот, оплодотворява. Лат. ventus – «вятър»; лат. venter – «брюхо, корем; утроба; плод в утробата, младенец»; лат. venio – «идвам; раста; попадам в целта...».

Ven- се среща още в латинската дума veneror («почитам, благоговея, моля, умолявам») и в латинското venia («милост на боговете; снизхождение; прошка» – акт на любов)
От думата venia взима своето име Венера – богинята на любовта и плодородието в римската митология, известна също като богиня на утринната и вечерната зора. Утрото и вечерта са свързани с преходи от едно състояние в друго. Утрото и съответстващата му в годишния цикъл пролет са зараждане на новото, сеитба. Вечерта (която може да бъде съотнесена с есента) – това е събирането на реколтата за деня, раждане (рус. урожай = рус. роды/рожать).

В публикацията са използвани пасажи от ПАЛИТРА



------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи