Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 24 август 2015 г.

КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ВЛАКЧЕТО НА УЖАСИТЕ – СТРЕС


Как да се отървем от влакчето на ужасите - стрес? Навлизаме в нов етап, ерата на динамиката. В големите градове и забързаното ежедневие, всички под една или друга форма сме подложени на стресови ситуации. Те са неизбежни. Важно правило е да не се паникьосваме, да се научим бързо да изчистим от съзнанието си нещата или ситуациите предизвикващи стреса, да се научим да прощаваме и да не таим отрицателни емоции в себе си.

Как да се отървем от коварният стрес чрез кристали




Животът не бива да се взема твърде несериозно, защото нищо не е чак толкова важно, колкото ни се струва първоначално и ако се подходи спокойно, обикновено всяко зло става за добро. Когато натрупваме прекалено количество стрес, може да изпаднем в депресивно нервно разстройство и да се появят фобии и панически атаки.

Предлагам на вашето внимание няколко препоръки - рецепти против стрес и тревожни състояния:


АМЕТИСТ - периодично се полага върху третото око и се масажират слепоочията. Тази терапия се изпълнявана редовно сутрин и вечер, осигурява през деня ясна мисъл, през нощта - здрав сън. Необходимо е периодично да се поставя под затоплена течаща вода.

СУГИЛИТ – Сугилитът действа успокояващо върху нервната система. При масажиране на дланите облекчава болки предизвикани на база стрес или кошмари. Енергичното триене на камък между двете длани активира силно имунната система. Терапията се извършва час преди лягане по 5 минути.
Полаган върху челната чакра, елиминира инвазията срещу личното биополе. Необходимо е да се измива след употреба.


РОЗОВ КВАРЦ - Положен до възглавницата, елиминира вредните енергийни полета и подобрява съня. При масажиране на дланите минералът подобрява кръвообращението в целия организъм. Описано е стимулиращо действие върху сексуалността.

ТИГРОВО ОКО - Камъкът се прилага при получен от стрес  - в този случай слепоочията се масажират с минерала леко с кръгови движения. Поставен върху черния дроб, минералът го активира за изхвърляне на вредните вещества.  При удари на биополето се поставя на първа чакра – базисен център.

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ - Планинският кристал действа стимулиращо върху целия организъм. Може да се съчетава с всички минерали. Поставян профилактично всеки ден сутрин и вечер за по 10 минути върху сърдечния енергиен център, гарантира душевно равновесие. Държан в ръка, успокоява при стресови ситуации.
Магнитните трептения на този минерал в естествения му вид привеждат в хармония жизнената енергия на хората около него. Съвършената му кристална решетка осигурява мощна защита от негативни енергии на мястото, където е поставен.
Един от най-силните минерали за опазване от биоинтервенции. Малък кристал се носи винаги в джобче на дреха или чанта.
Положен върху челния енергиен център, елиминира видения и натрапчиви мисли. След използване за лечебна терапия се измива с вода и се оставя да изсъхне на слънце.

ЛЕПИДОЛИТ - Той е отличен камък освобождаване от стреса и тревожността, тъй като той съдържа литий.  Вибрацията на този камък работи в рамките на всички чакри, но много ефективно в рамките на най-високите чакри.

Вибрациите  на този камък работят  в рамките на всички чакри, но по-ефективно в рамките на най-високите чакри (5,6 и 7-ма.). Лепидолит има силно почистващо действие, за да ви помогне да освободите отрицателната  психична енергия, която се е превърнала в капан на аурата ви. Поставете го под възглавницата си, когато изпитвате чувство на тревожност и за да спите по-добре.

Терапията се провежда на спокойно и уютно място. Започва се с леки почуквания по средната линия на черепът. Там от където започва косата ви и малко преди теменната чакра. По често го дръжте в ръката си през останалото време.



Често хората, изпаднали в безизходица и желание да се отърват от мъките на паническото разстройство, прибягват до „услугите” на различни антидепресанти, транквиланти, и други медикаменти. За жалост обаче, душата не може да бъде излекувана напълно с тях, а само да се притъпят временно ужасните симптоми като неистов страх, смущения на вегетативната нервна система и вестибуларния апарат, пристъпите на свръх учестен пулс, задушаване и мисълта, че ще се излезе извън контрол. А медикаментите имат и друга лоша страна – повечето от тях с множество вредни странични ефекти, обременяват черния дроб и могат да доведат до стеатоза – омазняване на черния дроб. Да не говорим, че много наши пациенти нахлуват плачейки, че са изпили куп антидепресанти и транквиланти, но ефект няма никакъв.

Така е, защото депресивното разстройство е заболяване на душата. А душата е свързана с тялото и най-простичкото, и най-правилното е да започнем лечение на тялото. Уверявам ви, че няма човек, който пуши цигари, пие кафе, алкохол и вечеря след 19.00 часа, да може да бъде излекуван, защото както душата поразява тялото, така и неправилното отношение към тялото, поразява душата.





Използвани рецепти от Гергана и Иван Митеви


------------------------------- © 2015, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved! споделяне в социални мрежи