Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

четвъртък, 24 юли 2014 г.

КРИСТАЛНИТЕ ЧАКРИ




Кристалната решетка е всъщност Матрицата на вселената.  Всичко , което съществува – трепти и вибрира - Законът за вибрацията
„Всичко се движи, нищо не се намира в покой, всичко вибрира. Енергията и материята са само проявления на вибрации с различна честота. Дори и в привидно много плътната материя молекулите непрекъснато вибрират.“


За да съществува движение в човешкият организъм са необходими „превозвачи“ на енергия.  Основните такива са колелата – чакрите, които превозват и регулират енергията Кундалини. Тази и други енергии попадат съответно в човешките органи на тази или подобна база се гради  нашата кристална решетка.

Темата на публикацията е – Чакри, органи, заболявания и разбира се минерали и кристали, които подпомагат чакрите.

Какво представляват чакрите?


Чакра е санскритски термин, който означава кръг или диск – чакрите изглеждат като малки осцилиращи вентилатори. Чакрите са енергийни центрове, които позволяват на енергията на жизнената сила ки (ци, чи) да захранва тялото и умът и да обединява материята и духа.

Жоао де Деус споделя - Ние имаме много чакри, от които най-известни са седемте основни чакри. Първите три са свързани с нашите „човешки нужди” (нещата, които можем да видим/почувстваме и т.н.), а следващите четири чакри се отнасят до „духовния свят” (нещата, които не е задължително да можем да видим – като любов и т.н.). Други важни чакри са разположени в ушите, ръцете и краката. По-долу са разгледани седемте основни чакри по отношение връзката им с цветовете и болестите:

- ЧЕРВЕНО - Първа чакра – Коренна чакра

Коренната чакра е разположена в основата на гръбнака. Тя е нашата заземяваща сила и обикновено се свързва с основните ни нужди като страхове, пари и т.н. Когато е балансирана, цветът й е ярко рубинено червен.

Приложна хромотерапия: Червеният цвят се използва за третиране на дебелото черво, ректума, гръбнака, нервната система, гениталиите, при анемия, парализа, лоша циркулация на кръвта и мускулната система. Стимулира нервите и кръвта. Освобождава адреналин, активира кръвообращението и ревитализира физическото тяло. Препоръчва се при анемии, недохранване и слабост.

Кристали: Рубин, черен турмалин, хематит, червен яспис и оникс


- ОРАНЖЕВО - Втора чакра – Сакрална

Сакралната чакра е разположена на около 10 см над коренната чакра. Тази чакра се свързва с контрола. Когато е балансирана, цветът й е ярко оранжев.

Приложна хромотерапия: Оранжевото се препоръчва при лечение на далака и бъбреците, бронхите и белите дробове, при наличие на камъни в бъбреците и жлъчката, както и при емоционални блокажи, коремни крампи и спазми, хроничен ревматизъм и проблеми в яйчниците. Много добре повлиява кръвообръщението. Това е стимулиращ, топъл и противоспазматичен цвят. Както и при червения цвят, оранжевото може да се прилага при липса на жизненост, спазми и мускулни схващания.

Кристали: Хризокол, червен яспис, карнелиан (червеникав халцедон)


- ЖЪЛТО  - Трета чакра – Слънчев сплит
Чакрата на слънчевия сплит определя нашите оценки и нашето его и е свързана с личната сила на индивида. Когато е балансирана, цветът й е ярко жълт и изглежда като наше лично слънце.

Приложна хромотерапия: Този цвят активира двигателните невроно и произвежда мускулна енергия. Стимулира секрецията на жлъчни сокове. Въздейства благоприятно върху кожата и от психологическа гледна точка облекчава депресията. Увеличава умствените способности и подпомага развитието на логическите и интуитивните умения. Подпомага лечението на сърцето, храносмилането, запека, черния дроб и диабета. Подпомага елиминирането на калция и е полезен при артрит.

Кристали: Цитрин, кехлибар, слънчев камък, тигрово око, арагонит


ЗЕЛЕНО - Четвърта чакра – сърдечна
Сърдечната чакра е центъра на любовта на нашето същество и подпомага изцелението. Когато е балансирана, цветът й е красиво перлено зелено.

Приложна хромотерапия: Този цвят се използва най-вече при лечение на сърцето и белите дробове, както и при язва и главоболия. Използва се и при лечение на рак. Понижава кръвното налягане и уврежданията на нервите. Действа освежаващо и успокояващо, подходящ е при безсъние, както и при умора. Подпомага функцията на хипофизата. Предизвиква чувство на оптимизъм, ведрост и материален прогрес. Въздейства при тумори и астма.

Кристали: Нефрит, розов кварц, авантюрин, амазонит


СИНЬО - Пета чакра – гърлена
Гърлената чакра е свързана с волята. Здравето на тази чакра зависи от искреността при себеизразяването ни. Лъжата уврежда тази чакра. Когато е балансирана, цветът й е ясно син.

Приложна хромотерапия: Този цвят е студен, свиващ, ободряващ и облекчаващ. Има антисептични качества и е приложим при всички видове рани. Контролира гърлената чакра и произвежда спокойна и умиротворена вибрация. Регенерира нервната система. Препоръчва се при лечение на тревожност, умора и безпокойство. Действа при проблеми в гърлото, треска и възпаления, безсъние е главоболия. Благоприятно повлиява менструални болки.

Кристали: Аквамарин, син ахат, содалит, тюркоаз


ИНДИГО - Шеста чакра – трето око

Чакрата на третото око е нашият път към мъдростта и е свързана със способността ни да се учим от нашия опит и да виждаме в перспектива. Също така управлява интуицията и сетивата. Когато е балансирана, цветът й е индигово син, с бели и виолетови точки.

Приложна хромотерапия: Този цвят може да се използва при лечение на очите, носът и ушите, при астма и проблеми на белите дробове, както и при проблеми с кръвното налягане, стрес, кожни изгаряния и язви, екземи, рани и разширени вени. Намалява кръвоизливите и влияе на емоционално и духовно ниво. Може да лекува абсцеси. Действа освежаващо, кръвоспиращо и електрично. Влияе върху паращитовидните жлези.

Кристали: Азурит, лапис, лепидолит, содалит, сугилит


ВИОЛЕТОВО - Седма чакра – коронна

Коронната чакра е свързана с божествения източник и е нашият духовен портал към висшето ни аз. Когато е балансирана, цветът й е виолетов (пурпурен) или бял.

Приложна хромотерапия: Този цвят може да лекува умствени заболявания и проблеми, свързани с нервната система, ревматизъм, както и състояния, влияещи върху бъбреците и пикочния мехур, нервната система и мозъка. Цветът е изключително магнетичен и успокояващ. Намалява напрежението върху двигателните неврони, подобрява кръвообръщението и работата на лимфната система. Изчиства кръвта и спира развитието на тумори. Поддържа калиевия баланс в тялото. Действа при психиатрични състояния.

Кристали: Лунен камък, аметист, чист кварц

 

 

" Опознай себе си и ти ще познаеш Вселената и Боговете" - Орфей.


Един от моите надарени с мъдрост приятели във социалната мрежа Fscebook  публикува интересна статия и с удоволствие ви я споделям:

Румен Сотиров
„Поводът да напиша тази статия са думите на Архангел Михаил до една контактьока, която в последствие написва книга, под влиянието на тези диктовки. Архангел Михаил казва така: стига с това число 7, главните чакри в Етерното тяло са 12, свикнете с това! 2 са месеците в годината, 12 са Апостолите на Христос, 12 са зодиите, 12 са главните чакри.

Ще си позволя да прибавя липсващите 5 чакри към останалите. Първата, която е пропусната е тази, която захранва с енергия: Тимус, Бял дроб, Гърди, Лимфа. Намира се между Сърцето и Щитовидната жлеза. Втората пропусната е чакрата захранваща  Паратироидните жлези. От тях произтичат болести като двата вида камъни в бъбреците и жлъчката/ на калциево фосфорна и не калциево фосфорна основа /, шипове, артрит, кост артроза и др. заболявания по костната с-ма. Намира се между Щитовидната жлеза и Сливиците.

Третата изпусната захранва Хипоталамуса и цялата Вегетативна нервна с-ма т.е. гладката мускулатура на вътрешните органи, жлези и кръвоносни съдове. Тук влиза и сърцето макар да е от напречно набраздена мускулатура, но дейността му не зависи от волята на човека. Намира се между Хипофизата и Гръбначния мозък. Четвъртата изтървана е тази, която захранва Гръбначния мозък и се намира между Хипоталамуса и Главния мозък.

Тук ще направя едно уточнение.  До като при Медицината мозъка е разчленен на групи за по-лесното му изучаване, то при Енергийната медицина това разпределение на жлези, органи и с-ми е в зависимост от захранването с енергия от съответна чакра. Това което забави излизането на статията е Малкият мозък. Той не се захранва от отделна чакра, а е или към чакрата на Главния мозък или към чакрата на Гръбначният мозък.

Това ще го уточня по нататък, когато замеря болен, с увреден Малък мозък. И петата изтървана захранва Главния мозък. Намира се между Гръбначния мозък и Епифизата. Ще се радвам ако съм успял да разширя познанията ви за Главните чакри.“

Интересното тепърва предстои. Благодаря, че харесахте тази публикация!


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи