Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 3 септември 2012 г.

МИНЕРАЛИ И КРИСАЛИ – БИЖУТАТА СА ТРЕТИРАНИ ПО ИЗКУСТВЕН МЕТОД

Може би много от вас не знаят, че за да се получи камък за бижу минералът преминава през термична обработка. Това води до понижаване с близо 80% от лечебните му свойства. Да вземем на пример Кехлибар или Нефрит. „Когато минералът е суров – необработен, ако се носи като бижу има вероятност да нарани кожата, тъй като има грапавини.

За това се стриват на фин прах след това се пресова и след което се „барабаноса” за да се получи гладкост и красив за носене” – Филип Григорович , руски гематолог . На първата снимка ви представям, не обработен и обработен Кехлибар, на втората снимка – не обработен и обработен Нефрит. Сами се убеждавате , че разликата е фрапираща. Не обработеният стои „грозно”, но има невероятна лечебна сила, докато обработения е като прекрасно бижу.
Що се отнася то езотериката в минералите, то имайте предвид, че всеки предмет може да се зареди във вид на амулет или талисман. Въпреки това, най – силни като въздействия са амулетите от минерали и кристали. Тяхната памет е изключителна и при правилна методика на настройка те имат своето уникално езотерично въздействие. Трайността им е многократна за разлика от тези, които са дървени, стъклени или от пластмаса. Като изключим дървените, то останалите са „привличащи” амулети на Ша енергия – негативната енергия, за това повечето хора трябва да избягват всичко, което е рециклирано, което ще рече, че има носители на токсични елементи.

„Предания за Кехлибар: За владетелите от Античността са приготвя- ни дълги нанизи от дребни парченца кехлибар, които са може- ли да носят незабелязано под ризите си. От 7 000 години той се употребява срещу различни проблеми, свързани с обмяната на веществата. При употребата му не трябва да се забравя, че успех може да осигури дългосрочният контакт с него. Гърците са го наричали "електрон"- слънчево злато, той е "кръстник" и на думата електричество - всеизвестно е, че при триене акумулира енергия. Още Теофраст описва това му качество. Но свойствата, както и произходът му, дълго време остават необясними за хората, въпреки че на много места той е почитан като божество. Предания Нефрит: Името му идва от гръцки, където nefros означава бъбрек. Смята се за камък-пазител и лечител на бъбреци- те.

Почитан от маите в Южна Америка като култов минерал наред с жадеита; в Китай се е вярвало, че обработен и носен във формата на сърце, опазва този орган от поражения от вся- какъв характер. В старите култури нефритьт е бил вграждан в различни оръжия с изрязани по него култови знаци. „ Китайците и днес го приемат за свой национален камък. Смята се, че предпазва от земетресения и мълнии и дарява дълголетие. Източник – „ Енциклопедия на минерали и кристали от А до Я”, автори Иван и Гергана Митеви. Много хора са скептично настроени към амулети и талисмани.

Талисмани не съществуват, те битуват из разни отживелици, като подкова, четирилистна детелина и други идолопоклоннически предмети. Всички пророци са носели амулети, Иисус е носел два минерала свързани със сребърна нишка – Тумим и Урим, Махамед е имал амулет от изумруд, Буда от нефрит. Силата на амулетите се състои в това, което чародеят ще вложи, а именно светлина. Енергията, която съставителят на амулета е чиста и безкористна , без лоши и меркантилни мисли. Например за зло към определени хора, хазарт и др. Когато амулетът е от чист минерал или кристал той засилва свойствата си.

Знаем , че минералите имат необятна памет, това дава възможност да се закодират много послания. Човекът е течен кристал със своята кристална решетка, минералът / камъкът / е твърд кристал с кристална решетка, когато двете решетки се слеят те се превръщат в една цяло ядро, това ядро придобива нова кристална решетка съставлявала от петте елемента – вода, земя, огън, въздух и етер.

Тези пет елемента се вграждат от експерта индивидуално за бъдещият притежател. Гравюрата като цяло се позовава на семантиката, която прави амулета недосегаем и придвижва към притежателят желаните събития. Зареждането на един амулет трае един лунен месец през който се извършват свещени ритуали. 

 ------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!