Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 21 юни 2014 г.

МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ – ПОЧИСТВАНЕ -minerali-i-kristali-pochistvane





Почистването на минерали и кристали е необходимо. Аз също горещо ви препоръчвам да пречистите своите нови кристали, преди да започнете  да работите с тях или просто да ги ползвате за вашата хармония. Кристалите абсорбират вибрациите на околната среда от тяхното обкръжение и хора, които влизат в контакт . Минерали и кристали  щедро даряват своята енергия за насърчаване, изцеление, любов и светлина.  Обърнете внимание на моето послание – препоръка, кристалите източват енергията ви в случай, че не са почистени добре. Те са особено уязвими - подчертавам, когато са изложени на плътна енергия или токсична среда.

Почистването на кристалите трябва да бъдат ваша основна, когато:  
-          Когато се приберете в къщи .
-          Блясъкът на кристала или скъпоценен камък се е притъпил.
-          При изпускане на вашите камъни.
-          Кристалите или скъпоценните камъни имат наранени образования - пукнатини (не забравяйте да заредите този камък след почистване).
-          След работа с камъните,изцеление и полагане на сесии, работа в  група -ченълинг, или боравене с други хора.
-          При излагането на тежки или нежелани енергия, като например болест, тревога, депресия или конфликт.
-          При прекалено нагряване от слънчевите лъчи.

Честотата на почистване зависи от начина, по който работите с вашите кристали, и средата, в която те живеят. Ако се занимавате с кристало терапия почистете ги и заредете след всяка сесия. В случай, че вашите кристали ви помагат  да управлявате енергията в пространството, като например вашия офис, в почивните дни ги занесете го вкъщи и „полекувайте“.

Може би един от вашите кристали да привлича вниманието на някого. Това може да означава знак, че въпросното лице има необходимост от лечение, както симптоматично, така и духовно. Дори погледа да е породен от завист, това означава, че човека има изключително ниска енергия. Вашият кристал може да абсорбира енергия от този поглед, и тази енергия не може да бъде в хармония , тоест кристалът е атакуван и „пробит“. И тук идва потребността на езотериката – кристалите да се кодират.
.

Чувал съм на мнение, че човек никога не трябва да позволява някой друг да влезе в контакт с техните лични камъни. Това е твърде абсурдно за мен. В случай, че камъните са „посветени“ – кодирани, няма никаква опасност.

Как да измиете кристалите

Кристали, скъпоценни камъни и минерали могат да бъдат почистени с няколко лесни методи. Използвайте вашето съзнание да ви води при избора на дълбочината, метод, и продължителността на прочистване. Комбинирайте и повторете съответните техники.

Цялостно почистване: Тези методи са идеални за всеки кристал, използван в трансформационната лечебната работа и отговорни за управлението на свещено пространство.

-          Вода: Кристал се поставя в съд от , стъкло или не метална купа с вода, и не-йодирана морска сол (около 1-2 супени лъжици сол на литър вода, направете разтвор).
-          Поставете вашите кристали в чист воден разтвор със сребро за 24-48 часа. Можете да използвате дори чешмяна вода. Водата от природни източници, е отличен посредник за кристално почистване. Ако имате дъждовна вода, или вода от извор, поток, или свещен източник, можете да ги добавите към разтвора. Слънчевата и лунната светлина са от полза в комбинация с този метод.
-          Когато водата се превръща в мръсна или мътна, проверете дали вашите камъни са почистени. Това е често срещан случай. Ако не, създайте нов, пресен разтвор и продължете процедурата на „къпане“.  
-          Почистването само с морска сол е изключително вредно! Само Пирит единствено се поставя в морска сол.
-          Пясък или Почва: Поставете вашите кристали в пясък, градинска пръст, природен глинеста почва, или глина. За предпочитане е да заровите своите кристали в земната, така че те да имат възможност да усетят Земята резонанс. Този метод е бавен, но нежен. Продължителността, варира от 24 часа до няколко дни или дори месеци. Очевидно е, че колкото по-дълго кристала е заровен, толкова по-дълбоко е прочистването.

        Защитете вашите кристали от атмосферни влияния, когато се използвате този метод.
        Почистване чрез светлина: Тези методи са подходящи за "изчистване-нагоре" минерали и кристали, използвани при медитация и лични кристали носени като бижута или носени в джобовете.

        Течаща вода: Кристалите обичат течаща вода. Задръжте кристала под чешмата на силна струя студена вода да тече през него. Така, визуализирате всички тъмни и плътни енергии чрез разтваряне и отмиване. Ако сте на плажа или близо до един поток, оставете водата да тече над вашите камъни. След това ги оставете да изсъхнат, естествено в нежна слънчева светлина. Дръжте здраво върху своите кристали по време на този процес и не ги оставяйте където те могат да бъдат пометени от вълната!

        Опушване:  Димът от свещени билки като градински чай, кедър, лавандула и може да се използва за почистване на решетката и енергия в областта на кристалите. Това е един перфектен процес преди и след церемонията.

         Дихание: Поставете вашия кристал в дланите си, започнете с бавно дишане и се концентрирайте. Съсредоточете се върху вашия кристал. Задръжте дъхът си, така се влезете в синхронност с вибрациите на кристала. След което издишайте с взрив, визуализирайки с чувство на статични и околни енергии и спонтанно освобождаване от светлинната  матрица на кристала. Повторете тази процедура няколко пъти.

        Енергии: Има няколко метода за насочване на енергия, за да се очистят на енергийното ниво вашите камъни. Започнете с концентрация на себе си, дишайки дълбоко и отпускащо. Задръжте кристала с две ръце и визуализирайки потока от енергия. Равенството на енергия от Вселената (или от любимия си вертикална Соурс). Визуализирайте греди на светлинна енергия стрийминг към вашия кристал. Можете да насочите  светлината чрез вашите ръце (коронна и сърдечната чакра) в кристала, или можете да визуализирате лъчите на светлината, влизащи в кристал директно от всички около него.
            
     Енергии от Космоса и Земята
           Златна енергия, енергията на божественото Състрадание
           Чиста светлина, чистата енергия на Сътворението
           
    Природните явления прочистват:
-          Светкавица: Положителни йони са научно доказани и имат вреден ефект върху нас и нашата околна среда. Положителните йони стимулират растежа на бактерии и мухъл, смущават мозъчни вълни, и ще допринесат за влошаване на здравето. Отрицателните йони, обаче, са от полза за здравето. Отрицателните йони се генерират от свещи, естествен дърва в камината, димът от свещени билки (градински чай и кедър), океана, морето и големи здрави тела на вода в движение (като например района на Големите езера), широколистни и иглолистни гори, също така гръмотевични бури.

В следващите лекции ще ви предоставя още интересни и полезни съвети за вашите минерали и кристали!



------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне