Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 4 август 2014 г.

ТЕЛЕЦ - ЗОДИАКАЛНИ КАМЪНИ



Кехлибар - висулка


ТЕЛЕЦ  - 20 АПРИЛ ДО 20 МАЙ
Кехлибар, Аквамарин
Азурит
Син Сапфир
Карнеол
Изумруд
Кунзит, Кианит
Лазурит
Родонит
Розов кварц
Селенит
Тигрово око
Variscite











В таблицата  са посочени  кристалите за астрологическия знак на Телец.  В колона трета ще откриете мистичните за зодия Телец камъни, за защита при евентуални  недоброжелатели. В колона две са поставени вашите камъни за лични взаимоотношения, а колона едно са важните за телците камъни в съдбовен и кармичен план.

Хората от тази зодия се нуждаят преди всичко от феноменалния Кехлибар.  
Кехлибарът има цвят като на слънцето. През деня на пряка светлина е жълт, а вечер оранжев. Това е един от първите камъни използвани от най-древните цивилизации в Азия, Африка и Европа за амулети и украса.

Двата основни източници на кехлибар днес са балтийските републики и Доминиканската република. Кехлибарът от балтийските републики е по-стар и поради тази причина е предпочитан от повечето търговци. Този от Доминиканската република често е замърсен с насекоми. Цените на кехлибарът варират от $20 до $40 000 или повече.

Слънчевата енергия може да ви излекува от болест или да ви освободи от негативната емоционална енергия. Поради тази причина някои казват, че кехлибара носи късмет.


Известно е, че кехлибарът е вкаменелост на смолата по дърветата. Повечето имат златисто жълто или златисто оранжев цвят, но са намирани и такива с червен, зелен, виолетов и черен цвят.

Той обикновено е прозрачен или полупрозрачен с неправилна форма и напукана повърхност. Понякога е възможно да съдържа и насекоми оплели се преди милиони години, когато смолата още е била лепкава. В много редки случаи са откривани дори гущери и жаби.

Кехлибарът е един от малкото камъни, които могат да бъдат зареждани с електричество. Когато се търка кехлибара произвежда отрицателен електрически заряд.

Кехлибарът бива няколко различни вида:

          Succinite (Балтийски кехлибар)

          Burmite (Бирмански кехлибар)

          Simetite (Силициански кехлибар)

          Rumanite (Румънски кехлибар)

Последните три са много редки форми на кехлибар.

Понеже кехлибара за разлика от други скъпоценни камъни е приятен на допир и често съдържа насекоми се е смятало, че той самия е нещо живо. Бил с свещен за поклониците на Богинята майка и се е смятало че съдържа същността на самия живот.

Кехлибарът е изкопаемо и поради това се асоциира с време, цикли и дълголетие. Тъй като преди е бил живо същество се свързва с „Акаша”.

Това е което обикновено се насича „петият елемент”, който обединява и управлява въздуха, замята, огъня и водата. „Акаша” е символ на живота и живите същества, включително и хората.

Всички тези тайнствени свойства на кехлибара го правят един от най-използваните и ценени магически вещества през епохите навсякъде по земята.

Жълтия, златистия и оранжевия кехлибар има способност да разкрасява този който го носи. Носи се още за успех, изобилие, изцеление, жизненост и радост. Кехлибарът носи енергията на търпението, романтична любов и чувственост. Смята се, че този който го носи ще има успех с брака.

Кехлибарът се използва за лекуване на физическото тяло. От над 7000 години той е използван за стимулиране на метаболизма и лечение на кожни заболявания, причинени от метаболичен дисбаланс.

Заради топлината му се използва при лечението на астми и алергични дихателни проблеми. Носенето на кехлибар в колие е най-ефективно за тези болести.

Кехлибарът носи отрицателен електрически заряд. Той носи успокоение и енергия, която е едновременно успокояваща и зареждаща. Помага за увеличаване на интелектуалните способности и трупането на мъдрост. Премахва негативната енергия и физическата болка.

Успокоява нервите и духа, бижутата от кехлибар са подходящи за носене по всяко време. Кехлибарът усилва силата на магията и привлича парите. Добавен към олтара ще увеличи силата на магическите заклинания.



------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи