Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

сряда, 6 август 2014 г.

КОЗИРОГ - ЗОДИАКАЛНИ КАМЪНИ




22 Декември до 19 Януари
Опушен кварц
Кехлибар
Азурит
Оникс
Черен турмалин
Арагонит
Карнеол
Халкопирит
Флуорит
Зелен турмалин
Селенит
Лабрадорит
Магнетит
Махагонов обсидиан
Малахит
Перидот
Гранат
Рубин
Ахат
Тюркоаз
Хризокола

В таблицата  са посочени  кристалите за астрологическия знак на Козирог.  В колона трета ще откриете мистичните за зодия Козирог камъни, за защита при евентуални  недоброжелатели. В колона две са поставени вашите камъни за лични взаимоотношения, а колона едно са важните за козирозите камъни в съдбовен и кармичен план.
Козирог - това, което другите не забелязват у вас е чувствителното ви сърце, което се крие зад строгото изражение на лицето ви. Рядко давате израз на чувствата си, предпочитате да си ги запазите за себе си или да ги предадете под формата на стих или картина. Вашият камък е опушен кварц.

Опушен кварц (морион)
Морионът е камък на илюзионисти, магьосници и некромани (призоваване на души на мъртви хора). Обаче, без определена подготовка, използването на този камък за тази цел е много опасно. Той заблуждава непосветените: изкривява визията за бъдещето и разбирането за физическия свят, изпраща илюзии и събужда безплодни мечти и фантазии.
В порядъчните хора морионът развива въображение и мечтателност. А хората, склонни към проява на злоба, неизбежно ще провокират "зли наклонности" на камъка - фалшифициране и изкривяване на реалността.

Но, специалистите твърдят, че бижутерите използват камъни с опушен цвят (има и винено-жълти минерали). Тези камъни не са годни за спиритически сеанси или магически ритуали, но, затова пък ​​са истински приятели на човека. Бижутата с морион, привличат към своя собственик симпатиите на другите, даряват го с чар, красноречие, правят го приятен и общителен човек.
Обеците с този камък ще донесат на собственика творческо начало, прозорливост, ще стимулират мозъка. Пръстени с морион е по-добре да се носят от мъже - той ги прави сексуално привлекателни за противоположния пол, придава мъжественост, спокойствие, усмирява изблиците на гняв.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи