Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

петък, 11 декември 2015 г.

Знаем ли всичко за камъните на нашите бижута

Знаем ли всичко за камъните на нашите бижута? Хората си мислят, че ефектът от минерали и кристали, предложен  от ефекта астролози е само психологически, но това е погрешно мислене. Въздействието на минерали и кристали върху човешкото същество е по начин, който може лесно да се обясни в светлината на съвременната наука.












Фините енергии на минерали и кристали


Ето някои важни точки по този въпрос. В повечето случаи камъкът (бижута с поставени камъни) се препоръчва да се носи в определен пръст. Факт, че планетите владеят определени части на тялото и те регулират секрецията  -хормоните в организма. Под пръстите и на пръстите има  зони(фаланги), които  биха могли да се окачествят като полета са прилагане на  акупресура и Су-джок терапия, зони, които отнасят докосванията към различни органи на тялото.  Когато притежаваме пръстен с определен камък и този камък има пряк допир до кожата на пръстите се осъществява кристален лек масаж.

Пръстенът се върти при нашата ежедневна работа, или пък когато го поставяме или сваляме от пръстите си. Именно при тези масажи камъкът се допира до необходимите  точки и несъзнателно оказва натиск многократно  върху зоните. Този вид кристална акупресура  има изключителен ефект върху здравословното ни състояние. И въпреки това може да има влияние и за добро, и за зло. Какво имам предвид? В случай, че дадено лице е с високо артериално налягане, масажирането с определени камъни биха могли да покачат нивото на кръвното налягане, а това вече е опасно.

Много повече хора се имат уплах  от поставяне на инжекция от колкото при акупресура. И в двата случая имаме проникване на игла. Кое е това, което ни стъписва? Това е страх породен от инстинктът за самосъхранение. 

СТРАХ – Ситуация Трансформираща Реалността като Алегория на Хаоса – Красимир Куртев

При мен са идвали много клиенти, които с оплаквания, че при носенето на дадено бижу се чувстват някак странно  или имат чувството, че са болни, или заболяват. Това не е внушение, а е факт. При натиск от неподходящ камък върху фалангите води до дестабилизация  на организмът.
Всеки минерал или кристал има своята  уникална химична структура.  След като камъкът е в пряк допир с кожата, то неговият химичен състав  се  втрива  и абсорбира  с химичните елементи на дадено лице, тоест макар и малка част от кристалните молекули се сливат с някои молекули в организма. Принципът е  по същия начин, както е при дадено хомеопатичното лекарство. Ние дишаме и издишаме чрез нашата кожа също. При носене на пръстен се затопля мястото, отваря порите и в организмът навлизат химични елементи от съответния камък на дадено бижу.

Влияят ли цветовете на минерали и кристали

Цветът на камъка също влияе, очите приемат цветовата гама по един и същи начин, дали ще е поглъщане на зелен цвят от листата на дадено дърво или камък, цветовата вълна е една и съща. В такъв случай, бихме ли отрекли цветовото влияние на камъните, не разбира се.  Излъчените цветове от минерали и кристали имат осезаем ефект върху аурата на ползвателя и коригират недостатъците в аурата (понякога наричани „дупките“ в аурата).  

Всеки камък блести излъчвайки определен тип лъчи с различна дължина (освен аморфните минерали и кристали). Тези лъчи имат ефект върху лицето, както и над атмосферата на ползвателя на определено бижу. И в този случай промените се базират на двуполюсния  модел – в полза на ползвателя или против него. Тоест подбирането на камък за бижу не е на основа емоции, а добре изградена схема от специалист.  Тук някой може би ще опонира.  Преди да се случи това ще се аргументирам.  Например някои от нас си мислят, че един плаж  в някой ски курорт е за добро, ала се случва така, че заболяваме  от бронхит. Или нямаме необходимата схема за имунната ни защита, оказва се, че не е за наше добро това наше желание.

Минерали и кристали говорят чрез ултразвуци

Има звуци, които човешкото ухо не ги долавя и това е доказано от науката. Звук се нарича надлъжната  механична вълна – трептене на материята, което се предава като периодична промяна на налягането (вследствие сгъстяване и разреждане на средата) и се възприема от слуховия апарат. Когато дадено тяло трепти, в заобикалящия го въздух възникват звукови вълни. Те предизвикват налягане върху тъпанчето на ухото, в резултат на което се получава възприятието за звук. Трептенията се предават по въздуха, но също така и през други газове, течности и твърди тела. Не могат да се разпространяват във вакуум.

Честотата на звука се определя от броя на трептенията в секунда. Измерва се с мерната единица херц (Hz). Ултразвук е звук с честота, по-висока от 20 kHz и обикновено до един милиард херца. Тези звуци са недоловими за човешкото ухо, но въпреки това могат да окажат влияние върху човека. В природата прилепите и някои видове китове издават ултразвуци. Такива звуци с честота дори над 30 kHz излъчват и минерали и кристали.

Код наречен  В.А.С.

Учените са доказали, че една кристална  чаша може да бъде нарушена от получаване на определена честота на звука. Това означава, че честотата на звука може да има ефект върху кристалната структура на нещата.  За тази цел има мантри, които влияят върху камъните. В случай, че се изрече дадена мантра или молитва с необходимата тоналност,  то определено може да повлияе на камъка,  да коригира неговите недостатъци, след което да осъществи връзка с кристална структура, която излъчва точният резонанс  в кристала, за да се увеличи положителното му въздействие.

Вследствие на много задълбочени проучвания достигнах до заключението, че числените стойности на дадена молитва от библията може да се събере и постави в самият камък като по този начин същият се кодира. Всеки стих е съграден от Висшата Аналитична Система – код В.А.С.

Уникална форма на фината енергия

Всеки вид камък излъчва своя собствена уникална форма на фината енергия. Особеното енергията, отделяна от камък се определя от неговата вътрешна кристална структура, както и от атомните вибрации, които са специфични за тази структура. Някои камъни, които считаме като лечебни камъни, вибрират по начин, който резонират с особени енергии вътре във всеки човек. Това са енергиите на вътрешната същност, енергиите, които изграждат отношенията и човешките качества на един човек.

Това може да се случи, защото резонанса на вътрешният живот работи с помощта на фината енергия, която е подобна на фината енергия на минерали и кристали. Причината за този вид енергия се нарича "фина енергия", защото въпреки че е физическа, тя е по-малко от физическото естество спрямо нормалните  видове енергии като топлина, електрическа или механична енергия.

Фината енергия е това, което поставя "мета" в метафизично. Той е доста мистично, защото фината енергия е  трудна за измерване.  Въпреки многото си велики постижения, науката все още не знае откъде да започне за  да измерват човешките енергия, с цел да разберете колко  е количеството фината  енергия.  Например, ако сложите камък или кварцов кристал в джоба си и го носите със себе си, това може да отнеме известно време, но след известно време може би ще забележите ефекта от него.

Следва продължение…







------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved! споделяне в социални мрежи