Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 13 юни 2011 г.

ИЗГОТВЯНЕТО НА АМУЛЕТИ НЕ Е ЗА ВСЕКИ.



През 2012 година навлизаме в кристализацията на носителя на Всемирното Съзнание – Халцедона

Приелият Божието царство като дете, ще влезе в него
Приелият Божието царство като дете, ще влезе в него
И в огненото, пречистващо единение на нашата свръх съзнателна същност
Красимир Куртев – Алеф е известен експерт в метафизичното, езотеричното ясновидство. Занимава се с минералотерапия, билколечение, аромотерапия, акупрексура, тълкува аурата, засилва вътрешния потенциал с древни мистични методи. Чрез библейския ключ на Соломон сбъдва желания и събития. Предсказва чрез
„Огледалната книга“. Освен това, е и тибетски Фънг Шуи кристал мастер – литотерапевт. 

Автор е на две книги – „Великата симбиоза „ / 2008 г. /, „Защо не ни върви ?” / 2010 г. /, както и на над 10 000 публикации и статии у нас и в чужбина. Притежава от всички минерали и кристали и то от всяка точка на земята. Чрез тях предсказва, лекува и прави диагностика и прогностика.

- Г-н Куртев, всеизвестно е, че кристалите са най-съвършените творения на природата. Дънов дори казва, че са души, тръгнали от Божествения свят към Земята. Това, че сега се говори за нова енергийна кристализация, не означава ли, че се подготвя новият път на човешката душа към Бога? И вероятно, не без участието на кристалите?

- Абсолютно! Минералите и кристалите са най – съвършените творения след човека. В посланието си „че са души, тръгнали от Божествения свят към Земята.”, Петър Дънов, всъщност, ни говори за онази Божествена памет съхранена в минералите, която предстои да се разпръсне по Земята.


Но много късно се заговори за тази енергийна кристализация. Църквите забулваха истината за истинските икони, изградени от минерали и кристали, за силата на тяхната енергийност, заменяйки ги с измислени и нарисувани образи. Медицината също скриваше въпросната кристализация, за да проправи път на химията, в лицето на най богатите фармацевтични компании. Всъщност нашата раса се оказа раса на грабители и рушители. Но добре, че нейното време свършва, заедно със свършека на календара на маите и през 2012 година идва новото време.

- За него ни говори и Библията. Защо Новият Йерусалим щял да има за основи дванайсет кристала: яспис, сапфир, халкидон (халцедон), смарагд (изумруд), сардоникс, сардий (сардер), хризолит, берил, топаз, хризопраз, хиацинт, аметист?

- Небесният Йерусалим е най – висшата форма на окултно „строителство” , която човекът също трябва да постигне. А минералите в него са подредени по реда на техните полеви предназначения – ясната определеност на божествената гравитация, отвореност към света на прекрасното, цялостно пронизване на духа, сияйна оазисност на любовта, превключаемост от едни на други времеви честоти, необятност на творческата неопределеност, ускоряване на растежа и паметта, устременост към мир и любов, социална смиреност пред Абсолюта, въздигане на болката в нирваничното блаженство, преданна готовност за служение без себе си, въскресенско благостно осияване и отрезвяване от психически опиянения. Избраните минерали са енергийните частици, подбрани и необходими за всяка една раса.


Основните форми и функции на Новия Йерусалим се изграждат именно чрез фундаменталните закони на тези основни камани. Докато неговите 12 порти от цели бисери осигуряват обмена на материя, енергия и информация. Новият Йерусалим, Новата Земя, която се строи в момента, т.е. новият тип планети, съдържа принципа на единството на съзнанието. А кристалите поставят основата на Космическия Човек и на кондензираното Христово Битие. Докато бисерът е символ на майчинското търпение и на милостта, не на закона. Затова се казва, че тези порти в Божието царство ще се отворят само за тези, които са станали като децата.  


Т.е., в Новата Вселена фундаментите са на мъдростта, но входът към нея са 12-те основни добродетели на детето. Но това ни предстои да осъзнаем едва след 2012 година, когато навлизаме в кристализацията на Халцедона, носителя на Всемирното Съзнание, в монолитното, монокристалното му приказно царство, изключващо земното, личното, практическото, противоречивото. Когато цялостната сила на Духа ще ни прониже като кристална струна с много висока твърдост, за де се кондензира правдата през четвъртото измерение. Но не чрез закон, а по силата на вътрешната свръх съзнателна необходимост, която гори в топлината на Правдата. Неслучайно „простият“ халцедон, наречен кремък, се е ползвал за създаване на огън. Сега този кремък отново ще подпали огъня на Кармата.



- Изглежда идва времето, когато ще трябва да се върнем към прастарото изкуство да се познават качествата на кристалите и да се използват за кондензиране на висша духовна енергия и трансформиране на нисшата. Назряват ли вече условията за това?
-Човечеството е разпънато на двата полюса – „за” и „против” качествата на кристалите. В случай, че много по-рано използвахме духовната енергия, изразена в минералите и кристалите, нямаше да разрушим собствения си дом –Земята. Още от времето на Авицена се набляга на качествата на кристалите. За известен период от време тяхната трансформираща сила се е ползвала и за това се стига до напредък в човешкото развитие, но за съжаление, криво разбрано и меркантилно. Така или иначе, искаме или не, с настъпващите промени това осмисляне ще ни бъде наложено.


- Като предаватели и приематели на енергия, кристалите чрез резонансна информация ли премахват причината за заболяването в информационното поле на човека?

- Чрез химичният състав на минералите и мощната памет, която имат, се задейства мост, който приема информацията, предава я на минералите, тя се обработва и по същия този мост се завръща към определения меридиан, насочвайки целебната й сила към болното място. А тъй като в езотериката се използва изключителната сила на минералите да блокират и деблокират, трябва да ги подбираме изключително отговорно. Особено да не се закупуват от хора, незапознати и спекулиращи с тази материя. Много малко сме хората, които познаваме добре лечебните свойства на минералите и тяхното място в езотериката и окултното.

- Минералотерапията на принципа на хомеопатията ли работи ?

- При минералотерапията имаме полагане на камъни, структуриране на вода, направа на настойки и елексири, аналогично на хомеопатията, с едно уточнение, че при хомеопатията има строго определени периоди на приеми, докато при полагането на минерали няма такова ограничение, изключвайки вулканичните геоди /скалните мехури/, прилагани при СПА-центровете.

- Сега особено популярни стават колоидните минерали, които имат най-висока усвояемост и силно изразени пречиствателни качества? Предлагате ли подобни рецепти?
- Наистина колоидните минерали имат 98% усвояемост.Но те могат да бъдат само в течен вид и под формата на много дребни частици. За сравнение, те са 7000 пъти по-малки от червеното кръвно телце- еритроцита. Затова често се комбинират с други лекарствени средства. Ако, например, се използва само валериана за успокоение, ще имаме едва 10% ефект, но при добавянето на глог и мента, процентът се покачва на 40. При комбинация с други добавки вече имаме необходимите 98 % ефект. Този принцип важи и за минералите и кристалите. Те също се комбинират, като се добавя и структурирана вода 98 – 99 % . Аз също предлагам такива рецепти, които имат изключителен ефект.
- А на какъв принцип действа амулетът, талисманът, направен с помощта на кристали? Може би ефектът плацебо също оказва влияние?


- Плацебо е феномен, познат като неспецифичен ефект. Това е инструментариум, който често се прилага най-вече в медицината, така нареченото лъжливо лечение, чиято цел е пациентът да си внуши сам, че това е лекарството за него. В езотериката, и преди всичко в окултното познание, тези амулети и талисмани са вид шарлатанство, но пък за сметка на това клиентът видоизменя мисълта си с надеждата, че вече е пречистен и застрахован. За съжаление в близо 90% от случаите подобни вещи имат обратен ефект.
- Как може да се разпознае добрият от многото предлагани амулети?
Египетски амулет със скарабей
Египетски амулет със скарабей
- Мой колега от Етиопия ме въведе в тайните дебри на амулетите. Оказа се, не е лесна задача да се приготви амулет. Преди изработката му се извършват специални ритуали, подобни на мантри, в продължение на половин лунен цикъл /14 дни/. След като се изработи, се зарежда с вода, в която има 17 минерали и кристали. След това, през останалата половина на лунния цикъл, отново се изпълняват мантри. Това изисква общо 28 дни.


- И все пак, навярно има някои признаци, по които истинският амулет може да се разпознае?


- Истинският амулет не се разпознава бързо и с просто око, но бих дал някои показатели, които ще са от полза за онези, които искат да се ползват от неговата защита: Амулетът трябва да е изработен от минерали и благородни метали. Когато е само от минерал, трябва да е гравиран в зависимост от аритмантиката на бъдещия собственик. Амулетът не трябва да е от стъкло, дърво, хартия, пластмаса, конци и други подобни материали. След предаване на собственика, той веднага променя цвета си. Разбира се, има и още много други знаци за разпознаване, но списъкът е твърде дълъг. 

В никакъв случай не са достатъчни голите обещания за щастие, пари, късмет и др. Необходима е професионална консултация.
Амулетите за здраве обикновено са комбинация от минерали и кристали. Някои от тях въздействат лечебно при нарушения на щитовидната жлеза, при проблеми със сърцето и кръвообращението, при главоболие, мигрени, преумора и др.

- Можем ли с тяхна помощ сами да „настроим” здравето си към добри постижения, като прочистим всичките си меридиани, енергийни пътеки и органи, и подобрим защитните си и съпротивителни сили?


- Естествено, стига само да намерите точния минералотерапевт и да спазите стриктно указанията. Всеки един от нас може да масажира определени зони по тялото си с минерали и кристали, сам да си изготви структурирана вода по рецепта, разбира се. Може сам да си набави чакра-камъни и един път дневно да ги полага на определените места. Но трябва и много да се внимава, тъй като пазарът е залят от синтетика. Дори хитрите продавачи ги лакират, за да постигнат така привлекателния блясък на камъните.
Интервюто взе Лили Петрова