Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 17 август 2014 г.

ПЛАНЕТИТЕ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО





Относно здравето и жизнеността на човек от най-голямо значение е неговото единство и връзка с Космоса, с Божественото начало. Ако духът на човека го тегли към
Божественото, ако той знае и се старае да съблюдава законите на етиката и морала, а когато сгреши – се разкайва и моли за прошка, като се старае да не повтаря грешките си, то неговият дух ще е в унисон с душата му и няма да се налага физическото му тяло да изкупва вина. И все пак, съществуват кармични болести, които са много сериозни и няма как да се избегнат. Могат само да се приемът със смирение пред Божия промисъл, и с търсене на връзка с Божественото начало, за смекчаване донякъде на кармично заложеното.

Най-ефективният начин за пречистване и смекчаване на нашата негативна карма, която сме натрупали, е постоянният и непрекъснат стремеж към духовно усъвършенстване.

Медицинската астрология помага да се предвиди заложения болестен потенциал на човека, да предупреди за възникването и отключването на болестта в даден период от време, когато според хороскопа това е най-вероятно да стане.

Медицинската астрология помага и при медицински интервенции, както и способства да се прогнозира развитието на дадено заболяване. Тя може и трябва да стане пръв помощник на лекаря. За това би следвало да знаете, кой пръст на коя планета отговаря, тоест са тясно свързани:
Малък пръст - Меркурий
Безименен - Слънце
Среден - Сатурн
Показалец - Юпитер
Палец – Венера

В зависимост от състоянието на даден индивид, неговата идентичност, съдбовни очертания се отчита чрез аритмантиката се изгражда кристална матрица даваща данни за кристалната му решетка. След което се отчитат планетарните  символи и тяхното съответствие с минерали и кристали. И едва накрая се прави анализ. В смисъл , какъв минерал е необходим за даден човек и на кой пръст да го носи.


Пример : Мариела Станчева – по баща, родена на 23. 06.1989 година, кръвна група А+ , родена в 23:45 часът в гр. …… . Нейната матрица отчита – наличие на  проблеми с , храносмилателни процеси, мастни отлагания, всички хипер процеси в организма. От това следва да носи сребърен пръстен на показалецът с Цитрин, както и да има още 4 минерала  в близост до себе си.

Представям ви и планетите в човешкият организъм:

          Слънце – съответства на сърцето, система на кръвообращението, гърба, дясно око у мъжа, ляво око у жената, кора на главния мозък, цялата дясна страна на тялото, обща жизненост, центъра на психическа енергия.
          Луна – съответства на стомаха, вегетативната нервна система, подкорието, инстинктивен живот, дясно око на жената, ляво око на мъжа, лимфатичната ситема, половите органи и гърди у жената, матка, менструацията, течностите в тялото – сълзи, обмяна на сокове, ставни течности, процеси на асимилация и дисимилация, храносмилането, мастни отлагания, раждане, оплождане, бременност.
          Меркурий – съответства на нервната система и връзката и с периферията, мозък /като център на мислене/, координация на движенията, двигателни функции, памет, органи на говора – език, уста, ръце, китки, бели дробове, дихателните пътища, пръсти на ръцете.
          Венера – съответства на системата на жлезите с вътрешна секреция и хормоните, мастна и захарна обмяна, щитовидната жлеза, хипофиза, венозна кръв, левкоцити, бъбреци, кръст, шия, врат, кожа, коса, полови органи, женските гърди, яйчници, семе и сокове.
          Марс – съответства на мускулната система, жлъчка, лице, полови органи у мъжа, потентност, фибри на кръвта, кръвоносни съдове, възпалителни заболявания, инфекции, треска, производство на адреналин,
          Юпитер – съответства на артериалната кръв, левкоцити, черен дроб, имунна функция, бедра, храносмилателни процеси, мастни отлагания, всички хипер-процеси в организма.
          Сатурн – съответства на костната система, гръбначен мозък, зъби, колена, органи на слуха, далак, жлъчка, ставни връзки, хрущяли, всички хипопроцеси, вкостеняване, образувания на камъни, тромбоцитите, наследственост, стареенето.
          Уран – съответства на централната нервна система, нервната сила, висша нервна дейност, двигателни процеси – независими от волята – пулс, перисталтика, кръвен отток, кръвообращение, аура, прасец
          Нептун – съответства на главен мозък – връзка с подкорието, очи, крака и пръсти на краката, всички жлези у човека, свръхсетивният – алергии,
          Плутон – ядрените реакции в клетката, клетъчен метаболизъм, доброкачествените и злокачествените клетъчни изменения, генетичната наследственост, половите органи и възпроизводство, чудодейни способности за изцеление.
          Хирон – съответства на хомеостазата, ендокринната система чрез над бъбречните жлези, неврохормони, имунитет,
          Прозерпина – съответства на биохимичните процеси, имунна система, плазмена кръв, регенериращи тъкани, венерически болести, Спин.
          Лунни възли – силен индикатор на заболявания, кармични и хронични заболявания при съвпада с дадена планета.

Използвана литература:
Иван Антонов – „Астрология“
Лариса Назарова – „Медицинска астрология“
Чандра Лал Сингх – „Основите на древната астрологическа традиция“
Анета Николова


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved! споделяне в социални мрежи