Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

петък, 26 октомври 2012 г.

РАБОТА С КРИСТАЛИТЕ



Очистването на кристалите трае поне един месец. Дръжте кристала по пълнолуние три нощи навън, на лунна светлина, като това да са дните преди, по време и след пълнолуние. По време на новолуние го дръжте на дневна светлина, като бъдете сигурни, че Слънцето го огрява добре.

Нужно е преди употреба всеки кристал да мине през тази процедура, за да е напълно чист и да ви служи правилно. По време на първа и последна четвърт го потапяйте в студена, но не ледена вода и го дръжте там за поне едно денонощие. След това благодарете на водата и я изхвърлете, а него промийте в течаща вода поне 10-15 минути. Струята да не е прекалено силна и водата да не е ледена.Не преотстъпвайте и не подарявайте личните си кристали.

Те са ваши и щом веднъж сте ги приели като такива, това е така, докато не решите да ги върнете на майката природа. Там може друг човек да ги намери и използва, но вашата енергия няма да се загуби. Давайки кристал на друг, вие отнемате от своето щастие и енергия.Вземете кристала с дълбоко уважение и благодарност. По дръжте го, почувствайте го или просто му поговорете. Разкажете му за проблема си, за резултата, който очаквате от разрешаването на последния.

"Помолете" го да промени вибрациите на това ваше тяло, което има нужда от промяна. Това може да е всяко едно тяло. Например, ако имате проблеми с мисленето, с паметта - помолете кристала да синхронизира трептенето на вашето ментално тяло с това на планетата Земя. Това ще ви излекува.

Ако изпитвате силен гняв и депресия, помолете за промяна в емоционалното си тяло и кристалът ще ви помогне. Той първо ще синхронизира вашите вибрации към неговите, а след това и към съответното тяло на Гея. Разбира се, различните видове кристали действат по-силно или по-слабо при разрешаването на различните проблеми, защото трептят с различни честоти, както с различни честоти проблемите карат телата ви да трептят. Кристалите могат да изпълняват желания.

Те със сигурност ви „чуват", по-точно усещат и разбират според вашите трептения, които те долавят. Ако се научите вие да ги чувате и разбирате, то промените в живота ви ще настъпват мигновено, като с магическа пръчица.Това не е никак лесна задача и малцина ще успеят по простата причина, че малцина ще повярват, че могат да го направят. Други причини не съществуват.Но, независимо вярвате или не, кристалите ще ви действат благотворно, ако общувате постоянно с тях. Изберете любимия си камък и не му изневерявайте, докато не решите проблема си.

Не защото той ще ви се обиди, а защото е добре, докато синхронизирате енергията си с един кристал, да не се влияете от вибрациите на други кристали, дори да са от един и същи вид.След като решите проблема си и трайно синхронизирате определени свои вибрации с тези на планетата, може да се обърнете към друг камък за решаване на друг проблем.

Нищо не пречи да продължите да решавате проблемите си със същия, досегашен кристал, докато не почувствате, че той не действа достатъчно мощно при решаването на даден проблем. Решавайки да работите със същия кристал, ще ви трябва по-малко време за настройване на вашите вибрации към неговите. Ако сте любител на многото кристали, не се тревожете!

Радвайте се и се любувайте на всички, но носете в себе си само този, с когото сте решили да работите по съответния проблем. С него общувайте най-често. Говорете му и споделяйте това, което ви вълнува и ви се случва в хода на решаването на проблема.
Ако, например искате да спечелите много материални богатства, трябва просто да помолите кристала, който сте избрали и да го предупредите, че не искате всичко това само за себе си, а за да освободите част от енергията си за помощ и подкрепа на другите и за личностно развитие.

Енергията, която иначе бихте използвали само за осигуряване на материални условия за сносен и поносим живот, сега ще използвате само за собственото си развитие, за развитието на останалите и в помощ на Гея в този труден за нея период.
Когато оформите добре това обещание в съзнанието си, го изречете на глас, като започнете първо от това, което искате и после какво сте склонни да дадете, например: Искам достатъчно средства за живот, за да мога да осигуря свободно време за себе си и за близките си, за да се усъвършенствам духовно и да помогна на други хора в този процес.

В замяна ще служа на Гея по най-добрия ми възможен начин, в съюз със силите на светлината и любовта в името на всеобщото благо на планетата, човечеството и всички нейни останали обитатели. Бъди благословен кристал, дете на Гея и мой по-голям брат! Закриляй ме и ме пази по пътя ми! Бъди с мен в най-трудните моменти от сегашното ми съществуване и нека между нас се изгради връзка, която да е здрава и стабилна и градивна за всички светли същества на тази планета - хора, животни, растения, минерали, духове от всякакви раси, които служат на доброто!

Свържи ме с духа на Гея и нека той ме закриля по пътя ми! Сега духнете три пъти, за да свържете енергията си с тази на кристала и той вече е ваш, както и вие негов! Може да наблюдавате как кристалът временно губи блясъка си, красотата и излъчването си, ако вашата аура не е достатъчно чиста, все едно е посърнал. Това не бива да ви притеснява и безпокои. Сега вече и той ще работи за вашето енергийно изчистване, преди да ви свърже с вибрациите на Гея.

Кристалът ще изчисти първо вас, за да не замърсите допълнително аурата на планетата при едно по-дълбоко и цялостно свързване с нея. Имайте предвид, че енергията и е много мощна и ако не сте готови да служите и да отдавате огромната енергия, която ще получите съвсем скоро, тя може да ви разруши. Не започвайте въобще подобен род магически практики, ако съзнанието ви не е готово напълно да служи и отдава всичко, което му е в повече - енергия и материя на околните.

Всяко задържане на енергия и материя води до онкологични заболявания.Стремежът на хората на задържат енергия и материя води до бума на тези заболявания в последните години. Преди човечеството е било по-малко алчно и е вземало от природата само най-необходимото за живот.

Естествено, изключения винаги е имало, но като цяло хората са живеели само грижейки се за оцеляването си и това на вида и възможностите им са стигали само за това. Сега, когато имаме възможност за повече, вместо да използвате тази енергия за духовен напредък, вие искате още и още, до безкрайност. Не пропагандираме аскетизъм и бедност. Човешкото същество трябва да е задоволено материално, за да се грижи за духовността си, но прекалява-нето е вредно.

Когато си изберете един камък/кристал, насочете енергията му чрез молитви само за един конкретен проблем. Вашата енергия трябва първо да се синхронизира с тази на кристала, след това чрез него с тази на планетата и нейните вибрации. Всеки аспект от живота, както и всеки проблем, си има своя вибрационна честота. За да попълните недостига на дадена енергия, която може да има и материално проявление, трябва да се настроите към нейните вибрации.

Това ще постигнете посредством кристала. Той ще ви настрои в синхрон с тези енергии на планетата, съответстващи на липсващата у вас енергия, която желаете да засилите и увеличите. Ако мислите за пари, мислете само за пари, работейки с даден кристал, който сте нарекли за решаването на проблема или за постигане на по-голямо изобилие в случая. Не му говорете за останалите си грижи и желания, защото разконцентрирате енергията и тя може до такава степен да се дебалансира и обърка, че да започне да ви вреди, вместо да ви помага.

Общувайте с камъка, който сте избрали, всеки ден и го дръжте в ръцете си, докато му говорите и разказвате за проблемите си, радостите, очакванията, надеждите и всичко, което бихте споделили със стар и обичан приятел.Вслушвайте се какво ви говори и той. Може да е мисъл, картина, звук, телепатично предаване на мисли, всякакви усещания са възможни. Може да изпитате желание да направите нещо, а може да се почувствате успокоени и да поспите.

Всеки човек е индивидуалност, всеки камък също и естествено всяко преживяване с камъните е различно и уникално. Сами трябва да го разтълкувате и да му се доверите. След това следвайте собствената си интуиция. Ако заспите може да получите отговор на даден въпрос или напътствие под формата на сън.Записвайте си в тетрадка какво ви се случва и така ще проследите по-лесно събитията, а после може да споделите преживяното с други хора.

Имайте си отделен кристал за всяко желание - един за здраве и то за конкретен орган или проблем, един за любов, един за пари и т.н. След решаването на проблема, ако решите, че вече няма да се връщате на него или поне не скоро, може да очистите кристала и да го ползвате за друга цел. Когато постигнете това, което желаете непременно благодарете на Гея, на Слънцето и на Луната, на цялото материално царство и на всички ангели на кристалите, които са ви помогнали с енергия за решаване на проблема.

Очистете кристала и го приберете. Ако все още не сте сигурни, че проблемът е напълно решен не очиствайте кристала. Просто го приберете и бъдете готови да се обърнете пак към него при нужда. Ако се съмнявате, че някой преди вас е използвал кристала или че този, който ви го е продал/подарил, е предал от енергията си на камъка, то изчистете го непременно преди употреба.

Не му говорете за проблема си преди да сте го изчистили, иначе ще насочите своя енергия към човека, който го е притежавал преди вас. Може да му помогнете, но да се ощетите, може и да му навредите.Особено подходящи са камъните от вашите земи, от местата, където сте се родили, а не толкова от далечни крайща на света. Щом сте се родили на дадено място, то енергията ви е сходна с енергията на съответното място от планетата. Защото както всеки човешки орган си има своя енергия, така и различните части от земната повърхност имат различни честоти на трептене.

Работата ще ви е по-лесна с обикновен камък от реката до къщата ви, отколкото с най-големия и скъп диамант от другия край на света. Резултатите не зависят от цената на камъка, а от това колко лесно бихте настроили вибрациите си към неговите. Щом сте се родили на дадено място, трябва да използвате с предимство това, което е творение на Гея именно на това място. Това важи освен за камъните и за растенията и животните. Използвайте билки само от своя край - те са най-дори и лековити за вас. Същото важи и за металите.

Каквито метали има по вашите земи, от такива изработвайте и своите украшения и магически предмети -амулети, талисмани, махала, багети и пр. Ако се преселите и живеете далече от родното място, то постепенно, с времето, ще настроите собствените си вибрации и честоти с тези на новото място и може да започнете да използвате благата на Гея, характерни за мястото на живеене. Но помнете, че най-силно сте свързани с родното място и тамошните честоти са ви най-близки. Не случайно сте се родили точно там.

Ако имате сериозен проблем е добре да се обърнете към корените си, да се снабдите и сдобиете с предмети, кристали, храни, произведени и добити точно от родните ви земи. Така ще сте сигурни, че максимално бързо ще решите проблемите си. В България има над 1100 вида минерали.Ако се върнем на увода за страха, който непрестанно ви внушават и нагнетяват в психиката, то кристалите реагират на това чувство много мощно. Когато усетят страх, техните вибрации силно се променят и дори може да станат по-чупливи.

Структурата им се променя и става неустойчива. Много често земетресенията и въобще движението на земните плочи е предизвикано от страха на някак-ва група хора и то основно от страх, свързан с физическото оцеляване. Ако искате да се преборите със страха, то знайте, че кварцът и специално розовият кварц е много мощен помощник. При силен страх и негативизъм той може да промени цвета си и да добие жълтеникав и кафеникав оттенък на места.

Може да получи и пукнатини. Спете с кристала. Нека той е някъде под леглото ви в областта на слънчевия сплит и това ще ви помогне по-лесно да се избавите от страха. Говорете на кристала за проблема, като му казвате точно какво чувствате и се опитайте, ако ви е възможно да откриете източника, причината за този страх. Разкажете му историята за това, което е довело до чувството страх. После го помолете за помощ. Носете го и през деня с вас, стига да не е много голям. Ако е прекалено голяма друза, бъдете внимателни с нея, защото енергията и може да е доста силна за вас.

Това е почти сигурно и ако поставите голяма друза планински кристал например под леглото си, може да си причините сърдечни проблеми от прекалено силната и енергия. Сърцето ви ще забие с ритъма на това на Гея, а той е доста по-ускорен от вашия.Такъв голям кристал можете да използвате като всяка сутрин или вечер преди лягане поставяте ръцете си върху него за 10 - 15 минути и му говорите или просто медитирате и приемате неговите напътствия, било интуитивно, а защо не и съвсем директно. Не се плашете ако видите образи, картини, цветни протуберанси, ако получите телепатични мисли или чуете гласове. В това няма нищо страшно.

Просто вие се отваряте за работа с кристали и това само ще ви помага в живота. А колкото по-често работите и общувате с тях, толкова сетивата ви ще се отворят повече и ще успявате все по-лесно да долавяте посланията им и все по-лесно да настройвате честотите на собствените си вибрации към тези на кристалите, а съответно и към тези на Гея.Не се притеснявайте, ако по кристала ви има налепи, други скали, ако не е шлифован и не блести.

Това няма никакво значение за свойствата му. Дори напротив - необработения кристал е много по-силен, отколкото обработения. Кристалите в естествената им среда - в пещери, мини, сред природата са много по-силни и действат по-мощно, защото са все още свързани с майката природа и енергията им е съвсем чиста. Ако имате някакъв проблем можете да го решите отивайки на скалисто място, може да седнете, легнете, да поставите ръцете си или просто да стоите (желателно боси) върху скалата и да споделите проблемите си, както и очакваните от вас решения и бъдете сигурни, че отговорът (какъвто и да е той) ще дойде много по-бързо при вас, отколкото, ако сте в големия и енергийно замърсен град, па макар и с диамант в ръка.

Може да ходите на това място толкова често, колкото ви се иска или чувствате че има нужда. Но не прекалявайте с желанията си. Нека първоначално поне, желанието ви е само едно и едва, когато се реализира отидете с ново желание.Един естествен скален масив се изчиства сам и много по-добре, отколкото вие бихте изчистили своя кристал в къщи, защото природата и майката Земя имат грижата за това и това е непрекъснат процес.Не се притеснявайте, че на същото място други хора могат да си пожелават някакви неща.

Когато кристалът (камъкът) е естествено свързан със Земята, той действа много по-силно и чисто. Той е добре настроена антена и отличен проводник за енергиите на Земята, които биха ви помогнали при решаване на проблема. Казваме да отидете само с един проблем не защото камъкът (скалата) няма да може да проведе повече енергия за разрешаване на повече проблеми, а защото вие самите ще я разпилеете, понеже човекът е недисциплиниран в мислите и желанията си и разпилява енергията, която космосът и Земята така щедро му предоставят. Съсредоточете се само върху един проблем до разрешаването му.

Шансовете да постигнете желания резултат силно се увеличават. Може да имате много важни проблеми, но ги решавайте един по един. Така е по-сигурно и по-бързо. Камъните са древни, колкото е и Земята. Те са първите и заселници.Когато изригват вулкани, то е защото Земята има нужда от енергийно обновяване по някаква причина и то може да се случи на физическо ниво като бъдат изведени на повърхността тези частици от първичната материя. Те са носители на съзидателната енергия, носители на информация, която е оздравителна и възраждаща за горните слоеве на планетата, включително атмосферата и въобще за цялата планета.

Най-полезно е да носите застинала лава. Парче вулканичен камък. Тази първична информация, съдържаща се в него ще подтикне първичните сили във вашия организъм да се борят за изцеление на всички нива и да се върнете към първоначалното състояние на пълно здраве на всички нива. Защото, когато човек е бил замислен и създаден, макар и не на тази планета, но за нея, още при формирането на планетата е бил формиран и материала, от който по-къс-но е създаден човека. Не случайно в библията правят Адам от кал. Това е алегория. От материала, от първочастиците, вложени в горния слой на планетата е създаден и материала, от който по-късно е създадено плътното тяло на човека в трето измерение.

Тези частици са толкова малки, че още не са открити. Но целия всемир в трето измерение е създаден от едни и същи частици, които трептят с различна честота, с различна дължина на вълната и в различно време, защото макар и елемент на четвърто измерение, времето е създадено за трето измерение, за да го управлява и ръководи точно в периода на формиране.

Не случайно Сатурн управлява (като астрологичен ар-хетип) материята, формирането на тялото като самостоятелна единица, като отделен организъм и отделна същност. Той управлява времето, а също и скалите на планетата, камъни, минерали и костите и костните тъкани в тялото (нокти, зъби, коса/. Не случайно Сатурн е и планетата на кармата.

Независимо, че човекът продължава, както и всичко около него, да е изграден от тези първични частици материя, то информацията в тялото му се променя чрез съзнателната воля и действия, чрез кармата, което е един вид информация за предишни действия от минали прераждания. Минали от наша гледна точка. Защото времето е само за улеснение - да проследим собствената си еволюция в трето измерение. То за духовете и душите ни не съществува.

Когато носим някой кристал, камък в себе си, било скрито, било като бижу, ние обновяваме тази първична информация. Камъните не променят така бързо първичната информация, която носят, макар че и те го правят, но за милиони години. А лавата е нещо, което Бог подържа постоянно чисто, непроменено и първично. Затова енергийно тя е най-чиста.
Когато изчистите един камък, вие временно освобождавате информацията, която той носи и я препращате към всемира. След това, когато ползвате този камък за някаква цел, вие извиквате от всемирния компютър информацията, която ви е нужна за разрешаване на проблема чрез камъка.

По този начин кристалът е все едно ретранслатор, проводник на енергия между вас и всемира. Понеже и камъкът и вие сте земни същества, то той ви свързва първо с енергията на Гея, а след това чрез нея и с всемирната енергия, която е необходима за разрешаване на проблема.Камъкът е велик магичен инструмент.
Не случайно алхимиците говорят за философския камък. Но това е друга тема. Няма добър и зъл камък. Няма полезен и вреден камък. Ако изчистите един камък, той вече е готов да ви служи точно по начина, по който го програмирате - за добро или за зло.

Но, внимавайте! Наказанията са страшни, когато е за зло. Това не са точно наказания, а само наказание. Когато използвате камък за зло, вие извиквате определен тип енергия чрез камъка, която освен до обекта на злодеянието достига и до вас. Вие я поемате с всяка своя клетка и всяка частица от първичната материя у вас.
Тези частици първична материя са взаимосвързани у всички живи същества и цялата природа в трето измерение въобще. Но понеже сте кармично свързани (енергийно, информационно) най-силно със своите любими, близки същества, енергообменът между вас е най-силен.

Вие неволно и несъзнателно предавате тези енергии на хората, които най-много обичате -това са деца, внуци и прочие и те страдат.Изпращайки негативна енергия към някого, особено чрез кристал, човекът несъзнателно също ще я предаде на своето потомство и така вече, надяваме се, ви стана ясно как действат клетвите до девето коляно.Бъдете много внимателни при работа с кристали и винаги ги изчиствайте преди да ги приемете като свои вещи, бижута, талисмани и пр.

Когато държите един камък близо до компютър, телевизор и пр, той поглъща не само негативната, а всяка енергия, която въпросният уред предизвиква у вас. Ако го помолите, кристалът ще чисти само определен вид енергия, която уредът провокира у вас - например отрицателната енергия, енергията, която да речем уврежда очите ви, тази която предизвиква тъга или гняв и т.н.Кристалът не пречиства енергията, излъчвана от самия уред, а вашата.

Тази, която уредът ви провокира да проявявате. Разбира се може да чисти и енергия от уреда, но е по-полезно да чисти вас, а не уреда. Телевизорът ви няма да спре да излъчва ужасяващи новини или филми с насилие. И тази информация ще достига до вас. Ако вие помолите кристала да прочисти телевизора от тези вредни влияния, той ще го направи, но от това няма да има полза нито телевизора, нито вие.
Помолете го да прочисти собствените ви емоционално, ментално, физическо тела, собствената ви същност от вредното въздействие на поетата информационна енергия.Може да го помолите да изчиства и вашите близки, които гледат този телевизор или ползват този компютър, но е по-добре всеки един от тях да има свой кристал до съответния уред.

Няма значение къде точно ще го сложите, а още по-добре е да го носите у вас, да го държите до себе си, а не до уреда.Къпете го и прочиствайте най-редовно.
По възможност всеки ден, за да действа максимално силно и добре.По време на всяко пълнолуние изваждайте всичките си кристали навън, под открито небе и им говорете. Кристалите обичат да им се говори. Не ги лъжете. Това е напълно безмаслено, защото те веднага получават информация за това. Няма да ви се разсърдят. Просто ще объркате потока на ответната информация към вас самите. Временно може да преустановите ползотворното им действие.

Ако вие живеете в някаква само заблуда по даден въпрос, бъдете сигурни, че никой камък не ще успее да ви помогне, докато не постигнете яснота на съзнанието по въпроса. Докато вие самите не изясните собственото си отношение към въпроса, никой не може да ви помогне. Искате например здраве, но вие сте свързани с болестта си, обичате я, тя ви прави компания. Тя е източник на енергия за вас, колкото и странно да ви звучи, защото се оплаквате постоянно и черпите тази енергия от съчувстващите ви околни или се само съжалявате и по този начин изчерпвате собствените си сили до краен предел.

Може например да искате пари, но вие се страхувате от енергията на парите или я презирате, защото презирате съзнателно или не хората, които имат пари, а вие считате, че не сте с нищо по-лоши от тях, което впрочем е самата истина. Но с нищо не сте и подобри. Уверяваме ви! Вие просто сте по-различни в момента. Никога няма да имате пари, докато не обикнете с цялата си същност енергията на парите, като едно от проявленията на всемирната енергия във вашето измерение. Не ви подтикваме към алчност, а към любов към всеки аспект на проявлението.

Ако обичате парите, те ще идват и ще си отиват от вас в количества, достатъчни, за да водите щастлив, но разумен живот. Когато, обаче парите се превръщат в самоцел, както впрочем и всяко друго нещо, то тази енергия започва да вреди. Всяко прекаляване с материята води до тумори. По-точно всеки прекален ламтеж към физически притежания води до тази болест. Този ламтеж не е задължително да бъде физически реализиран.

Достатъчно е да злоупотребите с него ментално. Затова и бедни, и богати боледуват от тези болести.Човекът е роден, е създаден, да бъде едно напълно задоволено физически, изпълнено с енергия, щастливо емоционално, развито ментално, осъзнато будхиално, одухотворено същество. Такова, което осъзнато да приема и уважава връзката си с целия заобикалящ го свят. А то я е загубило или по-точно забравило. Камъните са тези, които могат да му я припомнят, защото техният достъп до всемирния информационен източник е по-лесен и бърз - мигновен.

Ще попитате несъмнено, защо мигновено не настъпват промените, които желаем. Защото трябва да ги пожелаем с всяка своя клетка, с всяка своя частица. Трябва да настроим така съзнанието си, че то да настрои тялото ни и въобще телата с по-ниска честото от будхиалното към съответните вибрации, които да помогнат за справяне с проблема. Това зависи от енергийната ни чистота и от това колко силна е връзката ни между телата, от които е изградена нашата същност.

А те са седем - дух - душа - будхиално тяло - ментално тяло - емоционално тяло -енергийно тяло или аура - физическо тяло. Когато от будхиалното тяло надолу връзката не е чиста и има някакви смущения в енергообмена, нещата се случват трудно, бавно или въобще не се случват. Връзката между дух -душа - будхиално тяло обикновено при човека е доста чиста и рядко има хора със сериозни заболявания в тези тела. Това са големите злодеи обикновено.Кристалите могат да помогнат за изчистването на тази връзка и е добре да ги помолите първо за това и след това за всяко друго свое желание.

Така и желанията ще станат по-лесно осъществими.
Не носете непочистени кристали като бижута. Бижутата могат да се изчистват по описания вече начин, като ги изнасяте нощем по пълнолуние, денем по новолуние, съответно на лунна или дневна светлина, като ги поставяте под струя течаща студена, но не ледена, вода за 10 минути Може да почистите бижутата си по следния начин, ако ви трябват спешно. Сипете в стъклена чаша вода. Вземете чашата в ръце и помолете водата да изчисти бижутата ви. Подръжте чашата 5-10 минути в ръце, докато усетите, че водата ви е разбрала какво искате от нея.

Потопете за половин - един час бижутата в нея, а след това изхвърлете водата, като и благодарите. Изплакнете бижута и може да ги носите спокойно. Това важи не само за бижута от камъни, но и от метали.Металите и особено златото и среброто, не толкова платината, медта и останалите метали, поемат и задържат за дълго време енергията на притежателя си и е добре да ги очиствате от време на време, защото в днешния забързан свят със сигурност има моменти, когато изпитвате негативизъм и това замърсява енергийно металите, които носите по вас. Платината и медта се саомоочистват по-лесно от златото и среброто.Когато избирате камък за себе си или за лечение, се доверете първо на своята интуиция.

Това може да е наглед най-невзрачното парче скала, но за вас да има магически свойства, защото вашите и неговите вибрации са лесно съвместими и лесно може да се получи синхрон, както с камъка, така и с вибрациите на планетата.Не е задължително да си купувате скъп диамант. Може да срещнете своя камък съвсем случайно на улицата или на разходка в планината, в полето и пр.

Първата стъпка е да си изясните проблема в живота ви, с който искате да се заемете. Той може да е от всякакво естество.Втората стъпка е да формулирате желания резултат от решаването на проблема.След това трябва да помолите майката природа да ви свърже по избран от нея начин с някое нейно дете - кристал, камък, който да ви помогне да решите проблема си. Тя, както искате я наричайте - майка природа, Гея и пр. - може да реши това да стане, докато си вървите по улицата, да попаднете случайно в магазин за кристали, да ви води и насочва при избора, ако искате да посетите място, на което можете да се сдобиете с такъв.

Не насилвайте нещата, не бързайте, оставете я тя да подреди така нещата и в точното време у вас да попадне подходящия камък. Не гледайте цената! Не винаги най-скъпият е най-подходящ за вас. Но, ако все пак сте насочени към скъп кристал, не правете компромиси! Направете всичко възможно да се сдобиете точно с него! Всеки кристал има своя собствена решетка, своя честота на трептене, отговаряща на определена характеристика, на определен диапазон от вибрациите на Гея.

Много от честотите на кристалите се припокриват, но едновременно с това се различават.За да сте здрави умствено, психически, емоционално и физически, трябва да синхронизирате собствените си честоти на трептене на съответните ви тела с тези на телата на Гея. И тя като вас има тела в различните измерения и те като свойства и предназначение напълно съответстват на вашите.
Абсолютно същото важи за кристалите. Всеки кристал като живо същество има астрално, емоционално, ментално, будхиално тела, душа и дух. Като духа на аметиста, например управлява всички аметистови образувания по планетата, независимо от големината и разположението им.

Физическите тела на кристалите са доста устойчиви и плътни, както всички знаят, защото честотата на тяхното трептене е по-ниска, което в никакъв случай не ги прави по- нисши същества от вас.
Колибрито се движи, летейки много по-бързо от вас, гепардът тича по-бързо от вас,но те не са по-висши от вас. Повечето от животните израстват и умират по-бързо от вас, но това не ги прави по-висши същества.За кристалите времето тече различно. Те растат по-бавно и съответно умират по-бавно. В земно време - стотици милиарди години.Всеки камък има своя душа и трябва да бъде уважаван.Заредете камъка си с енергия, за да изпълни желанията ви :)

Скъпоценните и полускъпоценните камъни имат свойството да помагат, но то се усилва още повече, ако успеете да ги заредите с вашата енергия. За целта сложете камъка в дланта си и го наблюдавайте, като си представяте, че е обгърнат от невидим воал. След това си представете, че този воал се просмуква във вас и после отново се връща в камъка.

Така, според специалистите, камъкът започва да усеща желанията и нуждите на стопанина си. Заредете камъка си с енергия, за да изпълни желанията ви Зареждането на камъка може да стане и с помощта на няколко упражнения. Седнете изправени, вземете в лявата си ръка камъка, затворете очи и си представете аурата на камъка. След няколко минути ще започнете да усещате леко боцване по дланта.
Това означава, че камъкът ви усеща и ви разбира. Това упражнение трябва да се направи в продължение на десет дни и едва след това да молите камъка да изпълни някое ваше желание.

Научете се да използвате камъка като мощно успокояващо. Легнете по гръб, отпуснете се и сложете камъка върху сърцето си. Спомнете си най-прекрасния момент от живота си и се опитайте да събудите чувствата, които сте изпитвали тогава. Упражнението трае не по-дълго от 5 минути. След 5 упражнения вземете камъка и веднага трябва да усетите чувството, което сте изпитали през най-прекрасния момент от живота си.

Третото упражнение е най-важно. След като вече сте усвоили тънкостите на предишните две, легнете и сложете камъка върху челото си. Ако пред вътрешния ви поглед изникне златно, лилаво или розово сияние, може да се сметне, че камъкът е настроен спрямо вашето биополе.

Ако по време на сеанса усетите неприятно чувство, веднага прекратете. Не успеете ли да си паснете с камъка в продължение на десет дни, подарете го на някого.
Заредете камъка си с енергия, за да изпълни желанията ви Ако обаче сте установили контакт с камъка, повтаряйте упражненията два пъти годишно. Освен това не забравяйте да се грижите за камъка си – поне 2 пъти седмично го измийте с течаща вода и го заредете със слънчева или лунна светлина.
Кристали за махала с различни предназначения:
> За намиране на изгубени предмети
♦ авантюрин,♦ яспис,♦ турмалин.
> За намиране на вода
♦ александрит, ♦ авантюрин,♦ аквамарин,♦ аметист,♦ планински кристал, ♦ яспис.
> Отговор на въпроси за здравето
♦ планински кристал,♦ мъхов ахат,♦ александрит,♦ аметист,♦ яспис,♦ карнеол.
> За магии
♦ лунен камък♦ карнеол,♦ турмалин хелиотроп.
> За да питате коя храна или напитка е подходяща за вас
♦ оливин,♦ малахит,♦ кварцови кристали,♦ яспис,♦ хелиотроп.
> За работа
♦ малахит,♦ оливин,♦ лунен камък,♦ дупчест камък
> За пари
♦ обсидиан, ♦ пирит, ♦ хризолит, ♦ хематит, ♦ александрит, ♦ магнетит, ♦ оливин.

Ахатите стават за всичко. Те са много подходящи за махала, както и кварцовите кристали въобще.Ако ви е нужен кристал за гадаене изберете някой от гадателските камъни - хризолит, александрит, берил, хризопраз, яспис, лунен камък, окатит.Ако изработвате руни за гадаене, най-под-ходящи са мрамор, варовик, пемза или дупчест камък, оливин, лабрадорит, обсидиан, халцедон.

Ако използвате руните за магия може да използвате като най-силен камък с ненадмината мощ в това отношение рубин, но той е твърде скъп. Може да ги направите от корали, яспис унакит, гранат, карнеол, сардоникс, халцедон, оолин.Препоръчваме ви да използвате камъните само за положителни магии, иначе ще си навлечете гнева на Гея и на духовете на камъните, а това, уверяваме ви, е много опасно.

Ако искате да подсилите действието на кристала си може да приложите и ароматни масла, да го опушите с тях или да капнете върху него капка от любимото ви масло или смес от масла. Най-добре е да съобразите какво масло да използвате с това върху какъв проблем ще работите с камъка. За това има много литература.Някои масла променят цвета на някои камъни, особено тези с по-ниска твърдост.

Ако това се случи с вашия камък, не се плашете, не сте му увредили структурата и не сте разрушили свойствата му. Просто маслото не е подходящо за този камък. Сменете го. Преди това изчистете енергийно камъка, защото физически ще ви е трудно. Маслата проникват навътре в кристалната решетка и не излизат лесно от там. Да кажем, че за вас такова изчистване е практически невъзможно.

Планетата в момента е в тежко състояние. На нея и предстои важен преход.Понеже стана въпрос за 2012, планетата няма да изчезне, нито ще премине в < V измерение, просто вибрациите и плътността и ще започнат да намаляват до предела в най-близ-ката точка от орбитата на Слънчевата система. След промените там, отново честотите и ще започнат да намаляват и материята да се уплътнява.

Що се отнася до еволюцията и, това движение за нея е спирала, така че тя еволюира, но чрез различни опитности, които се постигат в различни условия и различна плътност.Хората също няма да изчезнат, нито ще преминат в ново измерение, просто ще променят телата си.Кристалните деца това няма дори да го усетят на практика. За индиговите ще е тежко, а за предишните хора доста трудно, но не невъзможно.Това е новата раса - раса с нови, променени тела.

Тя вече съществува на земята и всички ще продължат да се раждат в нея, когато са готови за това.Най-трудно ще е на живите през 2012. Най-голяма е тяхната отговорност и най-големи ангажименти те са поели към планетата. Нито тези след тях, нито тези преди тях са толкова силни и смели да решат да участват в такава грандиозна промяна и такива сложни и велики процеси.Започва нова брънка от спиралата на еволюцията.

Дори да не успеят да трансформират себе си, хората от старата раса извършват подвиг и ще помогнат с енергията си на планетата и на човечеството.Индигото са преходната раса. Кристалът са новата раса. На тях в момента им е много трудно.Индигото ще понесат огромната тежест на прехода. Живеейки в старата раса, те се опитват да се нагаждат към нея. Оставайки в новата раса, те отново трябда да се преустроят и нагодят към новите условия.

Те са основата, върху която ще стои новият кристален свят. Това са най-мощните, стари и силни духове. Духовете, преживели най-много изпитания и усвоили най-много опитности в трето измерение, са призовани сега да устоят на промените и да останат във физически тела на планетата, за да продължат живота на нея, за да родят кристалите.

Много от кристалите са чисти, нови духове, други са стари, опитни и чисти духове, трети идват от други звездни системи, а също и от Слънчевата система, от цивилизациите на другите планети. Защото по другите планети също има живот, както и на Слънцето.

Не във формите, в които вие смятате, че е възможен, но за нас живот е наличието на разум, на дух. Целият Всемир е пълен с живот, той самият е живот. Това е Бог. Желаем ви успех в работата с кристалите и ги използвайте само за добро и в ничия вреда. Само тогава работата ви ще е безопасна за вас и за планетата
Бъдете искрени с кристалите!



Източник : „Божествена светлина”


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!