Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 5 август 2014 г.

ДЕВА – ЗОДИАКАЛНИ КАМЪНИ




Дева 23 Август до 22-ри септември

Девите са изключително чувствителни, интелигентни, перфектционисти и анализатори. Богата е гамата от камъни за този знак – Дева. Основният е Цитрин.
Цитрин
Кехлибар
Хризокола
Син Топаз
Карнеол
Циркон
Зелен Яспис
Зелен Турмалин
Ларимар
Магнетит
Мъхест Ахат
Сардоникс
Лунен камък
Гранат
Лазурит
Розов Турмалин
Сапфир
Циркон
Оливин - Перидот
Сугилит
Серпентин
Содалит
Лепидолит
Улексит

В таблицата  са посочени  кристалите за астрологическия знак на Дева.  В колона трета ще откриете мистичните за зодия Дева камъни, за защита при евентуални  недоброжелатели. В колона две са поставени вашите камъни за лични взаимоотношения, а колона едно са важните за девите камъни в съдбовен и кармичен план.

Цитринът е кварц с жълт до златист или оранжев цвят. Наименованието му идва от френската дума за лимон, „citron”, макар че цитринът е по-скоро златист, отколкото лимоненожълт. Тъй като кварцът е минерал, който се среща в изобилие, скъпоценните видове обикновено имат много хубав блясък и отлична чистота.

Цитрин облекчава депресията, неувереността в себе си, гнева и неоправданите промени в настроението. Цитринът е камък, който носи щастие и радост на човека, който го носи. Освен това той намалява склонността към самоунищожение. Цитринът може да помогне за премахване на страховете и за преодоляване на емоционални травми и мъка. Той може да повиши и чувствеността и сексуалността.

Цитрин е полезен за храносмилането и стомаха, като премахва кошмари и други смущения на съня, щитовидната жлеза, общото здравословно състояние, сърцето, бъбреците, черния дроб, мускулите, силата, ендокринната система, кръвообращението, регенерацията на тъкани, пикочната система, имунната система, фибромиалгия. Цитринът е полезен и за премахване на токсини и преодоляване на зависимости.

Счита се, че цитринът е полезен и за изцелението на духовната същност, тъй като е мощно прочистващо средство и регенератор. Той носи добродетелите самолечение, вдъхновение и самоусъвършенстване. Тъй като е зареден със силата на слънцето, той е отлично средство за преодоляване на депресия, страхове и фобии. Помага на хора с ниско самочувствие. Самоусещането на човек става по-позитивно с цитрина, който му помага да гледа оптимистично към бъдещето и да върви напред, вместо да живее с миналото.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved! споделяне в социални мрежи