Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

четвъртък, 24 юли 2014 г.

ТЕРАПИЯ С КРИСТАЛИ – РЕСТАВРАЦИЯ НА ДУХ И ТЯЛО




Терапията с кристали е древна наука, която се  занимава с холистичното  лечение на пациенти чрез прецизно поставяне на минерали кристали върху тялото, по прешлените, гангите, масажи както и чрез прием на структурирани води.  

За разлика от ортодоксалната медицина (която се стреми да се съсредоточи върху лечението на един симптом / заболяване в даден момент)  терапия  с кристали е насочена към пациента. Като цяло се обръща изключително  внимание на духовното и емоционално състояние както за физическото здраве на човека .

Има много малко научни доказателства в подкрепа на ефективността на лечебните свойства на минерали и кристали, направени на  научно ниво. Въпреки това, все още се води битка от страна на съвременната медицина, която странно защо не желае официално да признае ползите от терапията с кристали.  И двете, ортодоксална и алтернативна медицини имат един и същи дълг – Човешкото здраве.

Кристало терапията  е неинвазивен, релаксиращ, естествен и приятен процес. Независимо дали вярвате в физическите лечебните свойства на кристалите или не, самата терапия ще ви предложи възможност да се почувствате обновени,  да усетите свежест като чувства, реставрирани. Тази терапия е една добра платформа за подобряване на духовното физическото здраве.

В тази публикация ще получите отговори на следните въпроси:

    Как действа кристалотерапията?
    Каква е история на лечението с кристали?
    Какво се случва при терапията с кристали?
   

    Как действа кристалотерапията?


Кристалотерапията се основава на предпоставката, че кристали имат способността  да комуникират с енергиите, протичащи около човешкото тяло.  На микроскопично ниво кристалната решетка е  повтаряне на геометрични модели, съставени от компресирани йони, атоми и молекули.

Според древните апокрифи, всеки кристал има свой уникален електромагнитен заряд. Тези „превозвачи“ или лечебни вибрации  доставят необходимото за тялото енергийно количество като се  взаимодейства с енергийните центрове на организма за да се отстранят "блокади" и настъпи процес на възстановяване на здравословния поток през тялото и ума.

При кристалотерапията внимателно се селектират минерали и кристали за всеки отделен пациент, като всеки един кристал има уникална лечебна сила -насочен към стимулиране на енергиите.

Понякога цветът на кристала може бъде избран в съответствие  на цвета на определена енергийна точка от тялото (чакрите например). От върха на опашната кост до върха на главата, цветовете са както следва: червен, оранжев, жълт, зелен, син, индиго и виолетов.

    Каква е история на лечението с кристали?

Използването на кристали датира от древните египетски апокрифи. Древните египтяни са използвали  скъпоценни камъни за бижута и козметика, но преди всичко те са ги използват за защита и цели  в здравеопазването, като например използването на топаз за прочистване зли духове - фобии.

Думата "кристал" идва от гръцката дума за лед, което се дължи на убеждението, че чистия кварц е вода, така дълбоко замразена, че ще остане завинаги твърдо агрегатно състояние. Много други популярни кристали също имат имена от гръцки произход, например "Аметист", която означава "не пиян". Гръцките войници също са били известни с това  да се сдружават  със Железния- Марс, богът на войната и са търкали  дланите си  в Хематит, преди да влязат в битка вярвайки, че ще ги направи много по-добри.  

Кристалите са имали както  централна роля в горните култури, също така са дали много и в редица религии и вероизповедания . Споменават се на много места двете свети писания - Библия и Коран. В Корана се описва, че на четвъртото небе е като изцяло е било съставено от Гранат. „ Калпа“ -  дърво, което представлява жертвеник на боговете в индуизма се казва, да бъде направено изцяло от скъпоценни камъни – диамантен  престол да се постави в близост до Дървото на познанието.

Преди появата в световен мащаб проучване и пътуване, повечето цивилизации са били изолирани и не са били запознати с практиките на други далечни цивилизации. Интересното е, че използването на кристали са изглеждали – представени като геоложки проучвания.

Така търсачите разкрили, че древните китайци, ацтеки и маите, тези цивилизации са използвали Жадеит, по скоро Нефрит като камък за лечение на бъбреците.

В началото на 19 век са започнали  редица експерименти, насочени към демонстрирането на ясновидските ефекти на кристалите. Въпреки, че е налице няма достатъчно доказателства, за да докаже, медицинските достойнствата на терапията с кристали,все още се търси такава терапия като благоприятна и  допълваща  лечението.

Какво се случва при терапията с кристали?


Аура е невидима  еманация на мисли, която обгражда  тялото на всеки човек. Нашите аури се са свързани с нашата емоционална, умствена и духовна картина, което означава, че когато сме здрави, енергията протича през телата ни е ясна и балансирана. Ако нещо в живота ни се случва да дебалансира това(аурата) - като физическо заболяване или излизане на умствен извън контрол, стрес, страх и прочие - това води до запушване на фините канали, и в крайна сметка се проявяват симптоми под формата на физическо заболяване.

Както и при повечето алтернативни и допълващи терапии, е необходима първоначална консултация. Това ще позволи на терапевта да се анализира вашата лична ситуация възможно най-пълно, преди да бъдат избрани най-подходящите кристали за лечение.

По време на сесията може да изпитате леко изтръпване, за което ще бъдете уведомени още преди сесията.  Всъщност тези усещания са причинени  от подвижните енергии в тялото.  След което ще ви се даде съвет, какво  точно да се направи.


Кристалите, предписани за лечението ви ще бъдат изцяло базирани на ваша поставена от лекар  диагноза. Всеки кристал се смята, че притежават различна енергия, която след това може да се сравни с болестта. Например, Аметист се смята, че е особено добър  за духовното повдигане, така че много хора да го носят със себе си, когато имат нужда да общуват ефективно. Той се използва също така, за да помогне на стомаха и проблеми с черния дроб.


Разбира се, има хиляди кристали, от които повечето лечители използват само малък процент. По време на лечебната сесия само няколко кристали ще се прилагат и те ще са подбрани въз основа на техните специфични енергии дали това може да бъде успокояващо, тонизиращо, пречистващо, защитно, меко и от многото други качества.


*Цялото съдържание на тази публикация  е предвидена само с общо образователна и общи информационни цели и не трябва да се третират като заместител на съвети поставени от медицински специалист.   В по горе написаното горещо препоръчвам  за хармония.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи