Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 21 юли 2014 г.

ТАНЗАНИТ - НАЙ-МОЩНИЯ АНТИДЕПРЕСАНТ




Танзанитът е изключително скъп камък, цената му дори е надскочила Диаманта като карати. Дори и вече изчерпани съществуват все още находища в Мерелани Хилс в Танзания – Източна Африка.  Танзанитът е бил открита през 1967 г. и е кръстен на неговата държава като произход. Легендата гласи, че Танзанит е като дар от боговете, откриването му се дължи от овчари на едър рогат добитък, които за пръв път видели сините камъни сред жълто кафявите камъни по тези горещи земи. Храстите в миг  са пламвали при наличието на находище от Танзанит.  

Танзанитът е камък на трансмутацията,  с преливащи цветове от лилаво-синьо. 

Танзанитът е калциев алуминиев силикат и форми в призматични, обикновено набраздени кристали, прозрачни до леко мътни, и варира на цвят от дълбок ултрамарин син до светло виолетово-синьо. Най-желаните кристали са наситени със син с намек за лилаво около него. В суров вид Танзанитът се  проявява като синьо, лилаво, кафяво и жълто. Почти всички Танзанити са топлинно обработени , за да се произведе поразително виолетово-синия цвят и да се отстранят кафеникаво жълти зони.


Танзаниът  е един от най-ценните от всички метафизични кристали за духовно изследване, обединяване на всички аспекти на комуникацията и психическа енергия. Неговата  висока вибрационна енергия дава феноменални опции за защита и безопасност при свързване с по-високи нива и сфери, и дава възможност за много задълбочена медитация. Танзанит е особено полезен в обединяването на ума и сърцето.


Метафизични свойства на Танзанит

Танзанит е отличен кристал за изследването на психични сили. За да се отвори третото око и психически сили, въртите Танзанит по  посока на часовниковата стрелка в центъра на челото, и обратно на часовниковата стрелка, за да го затворите.


Поставен на работното място, Tанзанит  е успокояващ камък и придава вътрешен покой. Дори и един малък къс от Танзанит е от полза за преодоляване при  трудности в общуването. Танзанит се прилага за  предоставяне на решение за проблеми, когато изглежда, че няма алтернатива. Перфектен  камък за промяна в кариерата.


Танзанит помага при обмена на духовна информация и знания,  отличен кристал за съветници или други лица в положението на интелектуално тълкуването емоционални преживявания. Танзанитът  също е от полза съпричастни лица, които формират интерпретации на емоционална информация, която получават интуитивно.
Носен като бижу, Танзанит  остава не само в рамките на една аурата и носи съзнанието до трайно по-високо състояние, но носи положително и  самостоятелно излъчване, което пробужда качествата на другите, които виждат своята красота.

Терапия с Танзанит
(Моля, обърнете внимание:.. Информацията на този блог не може да замени консултация с медицински специалист.  Цялата информация, съдържаща се в тук, включително информация, свързана с медицинските и здравни условия, продукти и процедури, е само с информативна цел . Моля, вижте вашия лекар или медицински специалист преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)


Танзанит има свойствата да засили имунната система, детоксикацията на кръвта и подобряване на жизнеността. Насърчава регенерацията на клетките, кожата и косата, и предпазва от страничните ефекти на медицинска или хирургическа намеса.  Специалистите считат, че може да спомогне Смята при коматозното състояние.


Танзанитът е полезен  при лечение на психични разстройства, стрес и нервното напрежение, и е отличен фактор за проблема на прекомерно изпотяване. Танзанитът  може да облекчи мигрената, и във връзка с други лечения, като например консултиране, може да помогне при лечението на хроничен алкохолизъм.


Танзанит  помага в преодоляването преживявания на страх и кризи, и в повторното изграждане на доверие. Той помага решаване на въпроси, свързани със значението на живота, и в примиряването със себе си.  Танзанит стимулира гърло, Третото око и Короната чакра, обединяваща висшия разум с интуицията и комуникация.


Танзанитът  носи преобладаваща син кристал енергия, която стимулира гърлената чакра , гласът на тялото. Това е, по същество, вентила налягане, което позволява енергията от другите чакри да се експресират. Ако тази чакра е блокирана или извън равновесие, Танзанитът  може да повлияе на здравето на другите чакри. Когато чакрата на гърлото е в баланс и отворена, тя дава възможност за изразяване на това, което ние мислим, и това, което чувстваме.
Ние може да комуникираме чрез  нашите идеи, убеждения и емоции. Ние имаме един лесен поток от енергия в тялото и духа. Енергията, която извира нагоре от долните чакри, може да продължи пътя си позволява свободно изразяване и естествено освобождаване.


Пета чакра, наричана още „Третото око“ , е в центъра на нашето възприятие за команди от Хипоталамусът. Нашето съзнание се намира тук, и се отнасяме към себе си чрез тази чакра. Когато челната чакра е в баланс с нашите мисли и вътрешни комуникации в себе си, ние се чувстваме освободени в комфорт на духът.  
Коронната  чакра се намира в горната част на главата, и е нашата врата към разширената вселена отвъд нашите тела. 


Тя контролира,  как да мислим и как ще отговорим на света около нас. Тя е извор на нашите вярвания и източникът на нашата духовност. Тя ни свързва с високите нива на съществуване и е източник на универсална енергия и истина. Когато короната е в равновесие, ние знаем, нашето място във вселената за  да видим нещата такива, каквито са.. Дисбалансът на коронната чакра се лекуват със светло виолетови кристали. Техните виолетовите лъчи имат универсалната жизнена сила.  
Танзанитът  е също така най-ефективният камък за свързване и адаптиране на  сърдечната чакра с  третото око.


Духовна енергия на Танзанит

Високата вибрационна енергия на Танзанит и неговите променящи цветове повдига съзнанието, засилва свързването към ангелските светове и духовни водачи, осигурява лекота при навлизане на изменени състояния, при получаване на информация от Акаша, ни позволява по-дълбока медитация. Танзанит  подпомага на много измерената  клетъчната система и кармично изцеление в подготовката на душата за възнесение.


Танзанита във Feng Shui

Танзанит използва енергията на водата, енергията на покой, тиха сила, и пречистване. Елементът Вода носи мощност на регенерация . Това е енергията на кръговрата на живота. Използвайте този кристал  Танзанит и за подобряване на всяко пространство, което можете да използвате за почивка, спокоен размисъл, или молитва. Водната енергия е традиционно се свързва със северната зона  от дома или стаята. Тя е свързана с областта на кариерата и живота, нейната течаща енергия води до осигуряване на баланс, тъй като животът ви се разгръща и потоци.

Виолетовите  нюанси на Танзанит се активират Огненатаенергия , енергията на ентусиазъм, топлина, яркостта, осветление и дейността. Това е Ян в природата,  енергията на топлина,
действие, емоция и страст - от идеи, концепции, и пол. Танзанитът  традиционно се свързва с южния район на дома или стаята, когато търсите слава и репутация областта на жилището ви.

*Танзанитът никога не трябва да се почиства чрез ултразвукови методи.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
 споделяне в социални мрежи