Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 8 юли 2014 г.

КРИСТАЛИ ЗА ОЧИТЕ– kristali-za-ochite




Едва ли някой се съмнява, че цвета на очите е случайност.  Какво се случва всъщност?
Качествата на кръвта и нейното съдържание определят цвета на ириса на окото. Нека разгледаме, кои органи се оказват слаби зони в зависимост от ирисите и съответно необходимите минерали и кристали.

1.Болести при хората със зелени :
Основната сила на техния организъм се крепи на черен дроб, жлъчка и далак. Със силата и слабостта на тези органи са свързани и болестите им.
Ако чувството им за доброта изчезне се появява цироза, втвърден далак, ставни болести, болести свързани с лимфата и циркулацията на течностите в тялото.
Минерали - Розов кварц, Яспис червено кафяв, Нефрит, Аквамарин , Александрит , Малахит.

2.Болести при хората с кафяви очи :
Като цяло хората с кафяви очи притежават силен чревен тракт и устойчива физическа енергия, но поради проявление на голяма лакомия, както в психическо, така и в материално отношение, те го повреждат и претоварват. Най-често болестите им са свързани с преяждане, отравяне или увреждане дейността на сърцето и кръвно налягане. Поради неразумен начин на живот и преяждане, като умират от инфаркти и инсулти. Лесно се пристрастяват към алкохол, към който изпитват апетит, защото подпомага претоварения им метаболизъм.
Поради способността да трупат гняв попадат в инциденти застрашаващи живота им.
Минерали – Амазонит, Обсидиан , Цитрин ,Тюркоаз , Пирит , Авантюрин , Сапфир , Хризопраз , Унакит.

3.Болести при хората със сини очи :
Тъй като се подчиняват на елемента вода страдат от болести свързани със системи и органи влияещи се най-вече от течностите в тялото. Бъбреците са първият орган, който отговаря за освобождаването на водата и солта от организма. Ако те не функционират добре, поради преобладаващ страх, характерен за хората с такива очи, се отлага влага в белите дробове. 

Органът, който първи реагира е белият дроб, а след това са бъбреците.
В по късен етап от живота им страда лимфната система, отоци. Поради лошото разпределение на течностите дробовете могат да пресъхнат и да се появят алергии, астма, кашлици. Конституцията на тези хора е свръхчувствителна към всичко и склонни към хипер активност водеща до изтощение.

Емоционално неустойчиви бързо променят настроенията си и лесно пострадва и психиката им. Синият цвят предупреждава, че могат да бъдат много нежни, но и страхливи.
Сексуалността определя самочувствието им.

Минерали – Кехлибар , Тигрово око , Аквамарин, Циркон , Тюркоаз , Оливин , Авантюрин ,
Турмалин , Жадеит , Планински кристал , Топаз, Оникс.

4.Болести при хората със тъмни до черни очи:
черен ирис е собственост на човек с гъста кръв, обременена с много злъчни екстременти, заради което тя се движи бавно и трудно се охлажда.
Тази характеристика я определя, като гореща. В резултат на горещината хората с тази кръв са лесно възбудими и по-лесно изпадат в гняв и ярост. Единственото средство, което ги успокоява е хлад и студ. Това са хората които имат голяма нужда от масажи и разтоварващи диети. Очни проблеми, ставни и проблеми с дебелото черво. Обикновено добре си похапват и се пристрастяват към алкохол, което още повече сгъстява кръвта им. Добре ги пречистват ограничения рацион, включващ плодове и зеленчуци, като избягват алкохола.
Минерали - Изумруд, Лазурит, Скаполит, Хризопраз , Аметист , Хризоберил , Яспис

Бих желал  да подчертая, че всяко лечение е строго индивидуално. Би било нелепо да се предприеме ,каквато и да била терапия без необходимите лекарски прегледи!


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи