Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 1 юли 2014 г.

12 СВЕЩЕНИ КАМЪНИ ЗА ЖЕНИТЕ-ЧАСТ ПЪРВА




Кристали и камъни могат да помогнат на жените от всички възрасти и във всички етапи на лечение. В тази публикация ще узнаете основните 12 минерала и кристала подходящи за лечебно и хармонизиращо въздействие на жените. 

Забележка: Научните  предположения за потенциалните ползи за здравето и рисковете, свързани с камъни и кристали е трудно да се докажат , но минерали и кристали  са били използвани в продължение на хиляди и хиляди години. Това би означавало да се посочи не само тяхната безопасност, но също така и на тяхната ефективност. Въпреки това, винаги е необходимо да се потърси компетентна лекарска консултация от квалифицирани  медици. Енергиите излъчена от кристали и скъпоценни камъни са едва доловими, и работа с течение на времето.

И така да ви представя основните полезни камъни за жените:
АМЕТИСТ
1.       Аметистът е изключително мощен и защитен кристал. Той има силни лечебни и почистващи правомощия и подобрява духовно осъзнаване. Аметист  може да пречисти и трансформира негативната енергия в проникнала в личните взаимоотношения - любов. Този кристал също така осигурява защита и баланс по време на периоди на преход.
2.       Аметистът е изключително полезен за ума, успокояване или стимулиране. Също така полезен, когато безсънието е причинено от свръх натоварване при жените,  предпазва от повтарящи се кошмари. Аметистът подобрява паметта и подобрява мотивацията.

3.       Аметистът балансира върхове и спадове, насърчаване емоционалното центриране, прогонва гнева, яростта, страха и безпокойството. Намалява тъга и скръб, Аметист подкрепя жената и спомага за примирението от  загуба.
4.       Аметиста  намалява чувството при жените да  стават жертви, като при  духовна гледна точка на обстоятелствата в живота, така и във физически план.
5.       Аметистът е един от най-духовните камъните, насърчаване на любовта на божественото и дава прозрения в истинската му природа. Тя отваря интуицията и подобрява психическите потоци. Аметистът е отличен камък за медитация при жените.
6.       Физически, Аметиста  увеличава производството на хормони и се настройва ендокринната система за отлична обмяна на веществата. Пречиства кръвната плака, облекчава физическа, емоционална и психологическа болка или стрес. Този кристал облекчава главоболието, освобождава напрежението, лекува безсъние и предразполага за  спокоен сън.
7.       Аметистът  при дамите е особено полезен да се  носи върху гърлото или сърцето. При безсъние или кошмари да се постави под възглавницата.
СЪЛЗИТЕ НА АПАЧИТЕ
1.   Сълзите на апачите под формата на черен обсидиан притежава много нежен характер. Отличен камък  за абсорбиране на отрицателна енергия и за защита на аурата. Този камък е много успокояващ и отличен при  траур. Сълзите на апачите  дава представа за източника на това, което причинява стрес, облекчава недоволствата и насърчава към прошка. Този камък стимулира емоционалните спонтанност и освобождава бариерите, които пречат при изблик на дълбока скръб.
2.     Сълзите на апачите  стимулира аналитичните способности при жените. Психологически, този кристал премахва самоограничения и увеличава спонтанността.
3.  Сълзите на апачите е прекрасен камък  трансформираш собствената негативност при стресови условия.
4. Сълзите на апачите сълзи се подобрява усвояването на витамините С и D, премахва  токсините от тялото, и успокоява тялото при мускулни спазми.

ХРИЗОКОЛА
1.      Хризокола - в рамките на дома, този камък отвежда отрицателни енергии от всякакъв вид.
2.       Хризокола  може да ви помогне да приемете, с ведрина, ситуации, които постоянно се променят и може да осигури голяма вътрешна сила. Хризокола стабилизира и лекува лични връзки при жените и е от полза за отношения, които са се превърнали в скали - раздяла.
3.       Този скъпоценен камък успокоява, почиства и всички чакри, изкоренява отрицателните емоции като вина, тъга, ранимост  и обръща разрушителна емоционална вълна носейки радост.  
4.       Психологически, този скъпоценен камък насърчава самосъзнанието и вътрешния  баланс и придава увереност. Той подобрява личната власт, вдъхновява творчеството и осигурява мотивация за тези дами , при които липсват такива.
5.       Хризокола  насърчава  истината и безпристрастността.
6.       Хризокола  е отличен камък за жени, лекуващи матка и са предразположени към менструални спазми.
7.       Изключителен камък  артрит, костни заболяване, мускулни спазми, проблеми със стомашно-чревния тракт, язви, заболявания на кръвта и белодробни проблеми. Хризокола  детоксикира черния дроб и бъбреците, прочиства кръвта, укрепва щитовидната жлеза и е полезен за обмяната на веществата.


Следва…

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи