Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

четвъртък, 19 юни 2014 г.

ДЕВЕТ КАМЪКА ОПРЕДЕЛЯТ СЪСТОЯНИЕТО НА СЪНИЩАТА – devet-kamyka-opredeliat-synishtata



Минерали и кристали са надарени с многобройни свойства и качества, създадени да помагат на нас - хората. От хилядолетия тези дарове на майката Природа  са прилагани  от човека за човека и в различни области.

Авицена  е бил разработил един древен метод за въздействия на кристалите върху сънят човешки.  Схемата била съставена след хиляди опити  върху 46 000 минерала и кристала.  Един от известните астролози и мистици – Ал Бухари Сахад Селих  открива деветте камъка за влияние върху сънищата. Един от тях е Лунен камък.

Лунен камък – (калиево-алуминиев силикат) калиев фелдшпатов ортоклаз или адулар (по името на планината Адула в Швейцария), чиято иридизация (просветване) наподобява лунното сияние. Oттам и името "лунен камък".  С кристална структура  моноклинна, призматична.

Лунният камък отговаря на елемента – Вода, Асоцииран като камък-кварцов кристал, Асоцииран като метал : сребро

Преди да го използвате, измийте го със студена течаща вода, избършете с памучна кърпа, стоплете го в ръцете си и едва след това го поставете под възглавницата.

Само собственикът на камъка може да събуди тази му способност. Камъкът за сънища е много личен камък, затова никой, освен вас, не трябва да ги пипа.


Лунният камък е най-подходящият камък за сънища. Ако искате да виждате ярки, значими сънища, ви е необходим лунен камък. Той е полупрозрачен, млечнобял, светлосин, зелен или сив на цвят.

Повърхността му излъчва меко сребърно сияние, което прилича на лунна светлина. Камъкът символизира магически сили на лунните полета, затова е най-полезен в пълнолуние или понеделник – деня на Луната.
Сънуване

В Индия лунният камък се смята за свещен. Според поверията Лунен камък  носи късмет, подарява се на влюбени. Лунният камък засилва страстта и позволява на влюбените да видят бъдещето си.

Вибрациите на лунния камък се променят с фазите на Луната. Тъй като лунните цикли неразривно са свързани с циклите на сънищата, е ясна способността на камъка да помага за сънищата.

Лунният камък, освен това, успокоява, уравновесява психичното и емоционалното състояние и спомага за по-добрия сън. Сложете лунния камък до главата си или под възглавницата, преди да си легнете.

В ярко осветена от Луната нощ оставете лунния камък и останалите осем * върху перваза на прозореца. Лунните лъчи трябва да падат директно върху камъка, за да го заредят.

Оставете камъка осем часа през нощта под звездно небе – това , че не ес виждат понякога звездите не означава, че ги няма. След това го сложете в чаша с вода. Оставете чашата с камъка на тъмно място, а на другия ден преди лягане я поставете в близост до леглото в което спите.

Научноизследователския център по неврология в Лион открили област в човешкия мозък, където се съхраняват и запомнят сънищата ни докато спим.
Центърът установил, че има два вида хора – такива с по-висока спонтанна мозъчна дейност както в относително будно, така и в заспало състояние, и такива, при които тази дейност не е така активна. Във всеки мозък има дял, отговорен за насочването на вниманието под въздействието на външни въздействия.

Учените предполагат, че усилената спонтанна мозъчна дейност спомага за събуждането нощем и улеснява запаметяването на сънища през кратките периоди на будност. Тази група хора, които не помнели нищо от своите сънища имали дълбоко спящ мозък, който не реагира на външни сигнали.


Лунният камък определено ще подобри мозъчната ви дейност, освобождавайки нахлуването на кошмари и неприятни сънища.

*осем – тези камъни не са тайна, те се изчисляват индивидуално. В случай, че проявявате интерес потърсете ме на посочените в блогът координати.


**Не ви съветвам да си структурирате вода и да пиете от нея.



------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне