Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 6 март 2010 г.

ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА КЕХЛИБАРА!


Повече от 10000 години магията на кехлибара охранява,духът и тялото на човека.Благодарение на своята красота и лечебни свойства,той се отличавал с мистически и защитни качества. От него винаги са правели бижута ,амулети,църковни отвари. Едно от неговите имена-(ELEKTRUM). Кехлибара го използували, като го пиели под формата на мекстури,прахообразно,втърквали в кожата,дишали негови пари, или просто притискали с него болното място.

Жретците на фараоните опушвали светите места,и го използували за балсамиране.От Египет кехлибарната медицина преминала в Гърция и Рим,а после и в Европа при средновековните доктори и алхимици. Персия,арабския Изток и Китай приели лечението с кехлибар, и още повече го усъвършенствували.

Авторитетите в древната медицина” Плиний,Калистрат,Хипократ,Авицена и др.”предписвали кехлибара при заболявания на бъбреците,стомаха,гърлото, главата,при жълтеница, при отравяния, астма, кихане, кожни проблеми, при защита от полудяване, мигрена и заеквания. Винаги се е смятало,че кехлибарът способствува плодородието, и лекуването на различни женски болести (безплодие, киста, миоми),благотворно влияе на щитовидната жлеза и укрепването на зъбите.Затова той е бил особенно популярен при жените и децата.

Съвременната представа на науката и човешкото биополе позволява да се направят следните изводи:кехлибарят се явява природен биостимулатор, той притежава благотворно влияние върху нашият организъм, електромагнитно поле.

При нагряването на кехлибара до 36,6 градусаС започва процес на изпарение и се превръща в “КЕХЛИБАРЕНА КИСЕЛИНА”, която укрепва имунитета.Синтезираната кисилина отдавна се използува във фармакологията за производство на биодобавки,витамини и други биостимулатори.

При това,ношенето на кехлибарени украшения и особенно прилагането на кехлибарени масажори,активно и благоприятно въздействуват на точките в нашето тяло.

Нищо ново не е това.Всичко е било известно преди много хилядолетия.Целителната сила на природата при мъдро използуване помага отново и отново.В опитни ръце на физиотерапевти ,кехлибара служи на здравето на човека.

В медицинската литература пишат за интересни наблюдения:по някакъв начин, кехлибарът способствува забавянето растежът на раковите клетки, въстановява състава на кръвта,а също облекчава работата на сърцето,ставите и други вътрешни органи.

Много добре помага при хроническа отпадналост,безсъница,главоболие,проблеми с щитовидната жлеза и различни простудни заболявания.Силата на живата природа е в”слънчевите капки”на кехлибаря,ще ви върне радостта в живота и бодростта на духа.За постигане на максималния целебен ефект се прилага натурален или полуобработан кехлибар.

В лечебната серия влизат: гривни,огърлици от натурален кехфлибар, по-скъпи модели колиета от частично обработен кехлибар.
Надявам се, че ще оцените магията, красотата и лечебните свойства на древния камък (КЕХЛИБАР).

Автор : Елена Цанкова

Като допълнение бих добавил, че има различни видове кехлибар, чрез тях се изготвят специални настойки, които са с невероятен лечебен ефект. В България по сергии и магазини се предлага пресован кехлибар или пластмаса.
Бъдете особено внимателни при закупуването му!

За поръчка и заявки – 0897 339585 и 0887 392139